放假想放空一下就去到位于屯门的黄金海岸差不多黄昏时间就揾一间餐厅准备吃晚饭见到网上一致好评的「 L’atlantis 」这一间高质海边餐厅感觉超浪漫室内室外位置都一样咁Chill加上OpenRice做紧订座优惠由即日起至7月31日凡消费满$600用现金结帐可获赠「香槟黑松露菌煮南非五头活鲍鱼」另外晚市订座庆祝纪念日用现金付账亦可免费获赠刻名甜品当中仲有三款选择包括苹果金宝、心形心太软、法式炖蛋咁多优惠一于Book嚟试吓最后我哋想大家一齐share唔同嘅食物就order咗晚餐Set A 及B 各一份里面除咗有前菜、餐汤、主菜仲有欧陆甜品及咖啡/菜最后估唔到这一餐法国Fine Dining每一款菜式都好高质素性价比好高❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食后感 :✨《 Set Dinner A 》$298/person秘制三文鱼凯撒沙律沙律菜好新鲜爽脆,而肉质鲜美、质感嫩滑的三文鱼刺身,配上烟肉及多士脆粒,更增添口感匈牙利牛肉汤骤眼睇里面嘅蕃茄及肉粒份量颇多,非常足料,味道鲜甜香煎伊比利亚黑豚扒配苹果烧汁黑豚扒配上芦笋、薯仔砖等配料,卖相简单而精美,黑豚扒切开成两块,钟意
放假想放空一下
就去到位于屯门的黄金海岸
差不多黄昏时间
就揾一间餐厅准备吃晚饭
见到网上一致好评的
「 L’atlantis 」
这一间高质海边餐厅感觉超浪漫

室内室外位置都一样咁Chill
加上OpenRice做紧订座优惠
由即日起至7月31日
凡消费满$600用现金结帐可获赠
「香槟黑松露菌煮南非五头活鲍鱼」
另外晚市订座庆祝纪念日用现金付账
亦可免费获赠刻名甜品
当中仲有三款选择包括
苹果金宝、心形心太软、法式炖蛋
咁多优惠一于Book嚟试吓

最后我哋想大家一齐share唔同嘅食物
就order咗晚餐Set A 及B 各一份
里面除咗有前菜、餐汤、主菜
仲有欧陆甜品及咖啡/菜

💬 ✎ 食后感 :✨

《 Set Dinner A 》$298/person
秘制三文鱼凯撒沙律

匈牙利牛肉汤

骤眼睇里面嘅蕃茄及肉粒份量颇多,非常足料,味道鲜甜

香煎伊比利亚黑豚扒配苹果烧汁

黑豚扒配上芦笋、薯仔砖等配料,卖相简单而精美,黑豚扒切开成两块,钟意佢两边煎得好香、恰到好处,黑豚肉肉质比较软口,好适合我呢位冇牙婆去食

《 Set Dinner B 》$398/person
香草蒜蓉牛油焗法国田螺

我最钟意食嘅焗田螺,远处已经闻到好香嘅香草牛油味,轻轻一吉就把田螺肉从螺壳卷出,口感弹牙又有咬口,而且每一只田螺都非常入味,配埋焗薯蓉一齐食蒜香味满

法国洋葱汤

食法国菜点少得饮返碗法国洋葱汤,里面嘅洋葱是满满的,而且好林好入味,清清甜甜好开胃。

烤美国安格斯西冷牛扒配红酒烧汁

牛扒叫了七成熟,烤得恰到好处,中间呈现粉红色的,一切落去牛味散发出嚟, 肉质鲜嫩再加埋佢酱汁,味道相当夹

【 香槟黑松露菌煮南非五头活鲍鱼 】

鲍鱼系新鲜本身系生,生㓥之后烹调而成,难怪食落去味道非常新鲜,烟烟韧韧力林身嘅鲍鱼肉,配上香槟黑松露忌廉汁,令整体变得更有层次感

【 #朱古力心太软配雪糕 】

为咗庆祝朋友生日,餐厅特意安排刻名甜品,就系好有爱嘅心形心太软,这一个心太软确实与别不同,朱古力酱唔会太漏太杰,而且甜度适中好啱我哋口味喔

最后一人一杯餐饮,为呢一餐咁浪漫丰盛嘅美满法国晚餐画上了句号。