2023-08-02
尖沙咀都开咗马场洞啦😍就喺K11一楼 对于热爱食韩烧嘅我 绝对系天大嘅喜讯K11新店环境干净舒适 除咗单点烤肉 仲有套餐或者拼盘🥩今次我哋牛同猪都有食 仲叫咗一款冷面同甜品 劲饱😆ꕥ 特级霜降牛肉 靓靓雪花❄️油脂分布比例均匀 肉质细致鲜嫩 食落去唔会有成口油嘅感觉 本身牛味都好突出 唔需要再其他调味已经好正😋ꕥ 薄切特级牛舌虽然叫做薄切 但我觉得佢一啲都唔薄呀😆牛舌口感软滑有弹性 有一种独特嘅牛油香味 而且好有肉汁 我钟意再点少少盐 已经好perfect🐮ꕥ 韩国猪肩肉烧紧嘅时候已经好香好香🤤起初担心咁厚 会唔会好靭 原来我哋谂多咗😆个软嫩程度绝对有惊喜 配埋韩式面豉酱超惹味ꕥ 水冷面平时食韩烧钟意送碗饭🍚最近却爱上咗水冷面 凉浸浸又带少少酸味 开胃得嚟又可以解下烧肉嘅油腻感 呢度好细心 调味会另外上俾你 咁就可以跟返个人喜好去调较个酸味✨ꕥ 鲷鱼烧沙冰系餐厅新推出嘅甜品🍧佢叫自己做沙冰实在太谦虚了 根本就系超绵密雪花冰 仲系炼奶味🫶🏻配料有红豆/麻糬同少少杂果 我最钟意红豆 够晒甜🫘而鲷鱼烧中间系雪糕嚟嘅 成个超满足 而饮品都好有心思 Setoka系将鲜橙汁同梳打加埋一齐饮 卖相超美
ꕥ 特级霜降牛肉
ꕥ 薄切特级牛舌
ꕥ 韩国猪肩肉
ꕥ 水冷面
ꕥ 鲷鱼烧沙冰
而饮品都好有心思 Setoka系将鲜橙汁同梳打加埋一齐饮 卖相超美 橙汁樽卖相好可爱💕而另外仲叫咗杯芒果乳酪沙冰 口味清新 啱晒热辣辣嘅夏天🥭