2014-04-17 5716 浏览
第二次黎呢度食 dessert tea buffet. 两次都系团购,上次饱食一顿后话过唔会再食 dessert buffet, 唔系唔好味,只系太 Lou, ( 因搏命食)但一见有另一主题,又二话不说买左!今次系田园主题,见到 Macaron,玫瑰乜玫瑰物已经两眼发光! 环境舒适、由于座位唔多,唔怕多人争食!妨且我当日只有三枱人客,所以会见到我d相,好似无人攞过咁!玫瑰花茶茶味浓,食咁多甜品,消济!Good! Rose Macaron  + bamboo charcoal Macaron 两个都好脆,好味!我食左4件士多啤梨盆栽拍照ok. 但唔好食,只系一粒棉花糖上面有D扮泥嘅饼碎+ strawberry. 没有诚意,don't waste your quota. Mini fruit tarts 正常野,但 tarts 皮较林,可以 don't waste your quota again. Cream sponge cake Must try. 本人十分喜欢 Angel cake. 所以超 like. 配 caramel crunch 一绝。鲜葡萄啫喱哗!虽然好似好 simple
玫瑰花茶
茶味浓,食咁多甜品,消济!Good!
两个都好脆,好味!我食左4件

士多啤梨盆栽
Mini fruit tarts
Cream sponge cake
鲜葡萄啫喱
哗!虽然好似好 simple. 但我同男朋友都每人食左两个!因为好清,唔 Lou
Brownie
好味,朱古力味浓
Mini cupcakes
Cheese 超香,超好味,食左两个
小食拼盘
记住个 scone 嘅jam 要系 dessert 枱自取。其他小食ok la. 主角不是咸点,所以我觉得可以接受!

虽然你会见到选择不是超多,但信我,系唔会试得哂,每样食一件基本上系好难!
本人就超x10 like. 但我系一个超好甜嘅人!

而家又有团购,钟意朱古力嘅可试另一个主题,钟意试多D 其他甜点就拣田园,本人较 like 田园,我想再买呀!但男朋友就警告我唔好再买。

$300 两人,相比起 hotel high tea set for two, 下下要$300-$600。呢个算系超值!坐足两小时!推介!
2014-04-02
用餐优惠