已经见过好多人去食呢一间甜品,不过可惜自己唔系住呢头,又成日食到好饱先行过嚟呢一度,所以一直都揾唔到机会试,今日特登同朋友过嚟就系为咗食呢一间🫶🏻想食呢间,其实都系为咗食佢个开心果心太软($68)☺️开心果味都几出,而且佢个流心好澎湃,再加埋开心果碎系顶,开心果控一定会好满意💚 旁边嘅乳酪雪糕咁都几细滑,同埋因为佢系乳酪味,所以冇咁腻,同心太软一齐食几夹🤪不过就觉得佢上枱嘅时候都唔系好够热,所以呢个系会少少扣分🤏🏻朋友就嗌左佢哋嘅黑草($48) 入面有好多芋圆、紫薯圆同埋地瓜圆,口感都几烟靭,而且系有各自食材嘅味道,小丸子嘅份量都几多,几有咬口,加埋黑糖条同埋仙草,份量都算合理,如果想简单食碗糖水都推介呢一碗👌🏻
开心果心太软

黑草