2020-06-07 94 浏览
记得依间拉面一开嘅时候都几出名,估唔到而家已经开咗咁多间分店🤔拉面控当然要出动实测下~.极浓鸡白汤拉面 $138主打点可以唔试🙆🏼‍♀️用赤鸡熬制六个钟既汤底🤤可以见到个汤呈奶白色而且系无乜油,饮落果然系好浓厚鸡汤味但又唔会过腻🥰面条岩岩好唔会话过硬过林,吸晒啲汤汁劲入味,叉烧大大块之余又唔会话太肥不过唔够嫩,溏心蛋都好流心,最特别系有一大团炸牛蒡,食落炸卜卜或者浸落鸡汤一齐食都好正🙈.北海道激浓蟹汤拉面 $138期间限定😍个汤望落好似同鸡白汤一样食咁~但食落系完全唔同,饮落都一样系好creamy且有好鲜甜既蟹味🤤而且佢啲蟹肉比得一啲都唔手软,每一口拉面都可以连埋一齐食🥰劲正!!成碗面口感劲丰富~美中不足系洋葱团好难散开,有时唔想食到洋葱都避唔到🥺(我无偏食架haha).总结,如果钟意食浓厚感既依间绝对唔会失望,同埋食得出净系汤底已经好有诚意🤤会令你想饮晒啲汤佢~私心的我爱蟹汤多啲🤭

极浓鸡白汤拉面 $138
极浓鸡白汤拉面