2022-08-21
相信好多人都听过位于骆驼漆大厦由90后法国蓝带厨师主理既Call Me Chef,佢系同一栋大厦都新开左间饺子专门店!招牌木金饺子分为经典口味同特色口味,总共有11款唔同口味,可以拣汤饺或者煎饺🥟汤饺既话有2款汤可以拣,一系日式特浓豚骨汤,一系是日浓汤🤩当日浓汤系黄金南瓜汤,店员话南瓜汤大热所以系常驻款,系门口堵会见到放左大大旧南瓜cushion🎃而番茄红菜头忌廉汤系超Rare,当日都会放旧番茄cushion系出面,想试既朋友记得留意ig@papa.dumplings啦🍅.特色口味汤饺 HKD68无论经典定特色口味都可以拣双拼,各4粒,今次我拣左黑松露芝士豚肉饺同大大只凤城虾虾饺🥟黑松露芝士豚肉都颇香黑松露味,不过芝士唔系咁食得出🤣而凤城虾虾饺除左有虾仲有木耳,每啖虾胶,都唔错~ 另外客人可以系门外添甜豉油、柚子醋、自家制虾米辣菜脯,虾米超多而且辣度啱啱好,同饺子超夹,有兴趣都可以买返屋企夹🤭重点系!个南瓜汤真系超———正,南瓜汤用金壶入住,可以按照自己钟意既量倒落饺子度,趣味满分💯而且味道浓郁偏甜,同饺子都几夹,加上可以任添,我自己都encore左一次🫡无骨明太子鸡翼 HKD38鸡翼
特色口味汤饺 HKD68
无骨明太子鸡翼 HKD38
鸡翼有三只,里面既鸡肉夹杂住明太子,少少辣,几钟意❤️
木金饺子制作所
地址 |