2021-12-20
之前已经食过Venchi既朱古力, 充满浓浓既味道, 一向食甜野用大牙直接咬会有D吾舒服既我, 食Venchi既朱古力又冇尼个问题, 前题系我食左佢地超过5-6款味道既朱古力, 直接咬都系吾会令到牙吾舒服, 系咪已经证明左, 佢地用既系纯朱古力, 吾会加多余既糖入去, 所以我先会食得咁滋味!!今日突然好口痕, 行经Venchi时就买左杯雪糕, 由于2个人, 叫左杯共享装(200克),4种口味, 不过食左之后系有D后悔, 2个人, 其实食2个口味都已经够, 因为选择味道既时候先发现, 有几款都系榛子, 佢装埋一齐既时候, 其实会好易打乱左吾知自己食紧边一只味, 同埋因为朱古力味道真系好rich, 所以食左一半已经觉得有饱肚感。不过好需要强调既就系, 真系好好味!!!佢咁贵系有佢既道理, 而且久吾久咁食一次系会觉得值得, 食落去既层次都同一般既朱古力吾同, 够creamy够口感, 啖啖榛子!!过哂口瘾!!1️⃣委内瑞拉榛子蓉巧克力2️⃣榛子云石巧克力3️⃣佛罗伦斯奶油 – 唯一最好认既一款, 哈哈哈, 吾会过甜, 比想像中好食~~4️⃣榛子碎巧克力 – 粒粒榛子~~正!!
1️⃣委内瑞拉榛子蓉巧克力
2️⃣榛子云石巧克力
4️⃣榛子碎巧克力 – 粒粒榛子~~正!!