2024-04-26 791 浏览
近排想食啲酸酸甜甜嘅嘢,经过EASTMARK,啲嘢食睇落都几丰富,一于就试下先!对比起德福,EASTMARK真系少好多人啊所以去到都唔使等位~今次叫咗两个面配一款小食~卖相睇落都几靓,同埋都大大份特级牛魔王 $128一上枱就忍唔住「哗」一声!呢碗牛魔王有 牛肩胛、牛展、牛舌、同牛骨髓~ 大大条牛骨髓插喺面入面,睇到都觉得好震撼 牛肩胛同牛展食落正正常常,不太特别。牛舌虽然系厚切,但煮得够淋,入口即融,牛香味都重。牛骨髓一食落口满满牛油香味,抵赞不过由于太多牛,同埋好重油香味,食食下都有啲腻,配返枝茶饮会好啲~炭香脆嫩鸡扒 $70(+$6 转葛丝)鸡扒个外皮烧得几香口,但肉质唔算滑,味道偏咸。本身我几期待个葛丝会吸晒啲蕃茄味,但可能个汤系似蕃茄蓉质地,就唔系好吸汤,加上个汤比较浓稠,加埋葛丝似捞面多过汤面。如果钟意食蕃茄嘅人,应该会好钟意个汤底,因为食落无咩其他调味料嘅味,感觉充满浓浓嘅新鲜蕃茄。忌廉蟹肉薯饼(2件)咬落好脆口,入面啲忌廉蟹肉都几丰富,好食嘅个面嘅份量好大,加上个汤好浓稠,所以更加饱肚。呢个价钱嚟讲都高CP嘅钟意蕃茄嘅话可以一试

对比起德福,EASTMARK真系少好多人啊
所以去到都唔使等位~
今次叫咗两个面配一款小食~卖相睇落都几靓,同埋都大大份

特级牛魔王 $128
特级牛魔王
炭香脆嫩鸡扒 $70(+$6 转葛丝)
炭香脆嫩鸡扒
忌廉蟹肉薯饼(2件)
咬落好脆口,入面啲忌廉蟹肉都几丰富,好食嘅
忌廉蟹肉薯饼

钟意蕃茄嘅话可以一试