2021-11-06 601 浏览
一直都好想再食虾汤掺掺,午餐约左朋友食mimila,几快就可以入座。今日叫咗 喇沙虾汤配美国牛肉,default面食系掺掺,野饮跟冻mimila奶茶。本来仲想叫上次试过嘅 去骨菠萝鸡中翼,但今日暂停供应就作罢了。喇沙虾汤 光睇卖相就觉得材料非常丰富,汤里面虾嘅味道好浓郁,豆卜索晒啲虾汤,令到每啖都有满满嘅虾汤味。芽菜爽脆,另外掺掺入面油面同米粉嘅比例刚刚好,软硬口感唔错,份量好多。鱼片都好弹牙,仲有半只鸡蛋送面。虾已经有剥壳方便食用,不过虾肉有少少老,但唔影响整体味道。另一样惊喜系肥牛份量非常多,味道都好夹虾汤。另外仲会有炸蒜附上 令成碗掺掺嘅口感更丰富。奶茶唔算太甜,几好饮。虽然呢碗掺掺百𡃁蚊有少少贵,但呢个商场嘅食肆入面比较黎讲其实价钱尚算合理,而且食物都真材实料,都物有所值。

另一样惊喜系肥牛份量非常多,味道都好夹虾汤。
喇沙虾汤配美国牛肉

另外仲会有炸蒜附上 令成碗掺掺嘅口感更丰富。
奶茶唔算太甜,几好饮。

2021-11-06
喇沙虾汤配美国牛肉