知道最近不过开咗一间鸡白汤拉面,同朋友去开铜锣湾就搭电车去咗北角食呢间拉面店去到好好彩唔使排队入到去餐厅都几大几舒服坐得几好入到黎我哋嘅目标就系鸡白汤拉面,见到餐牌竟然出咗一款超浓汤嘅版本,所以我同朋友就每人叫咗一碗一碗系正常鸡白汤底另一碗就系超浓鸡白汤试吓两者嘅分别餐厅上拉面嘅速度都几快等左大约10分钟左右就上咗拉面俾我哋,首先试咗正常汤底嘅拉面先,鸡汤嘅味道都几香几滑,配埋拉面同埋慢煮嘅鸡肉味道做得刚刚好,而且拉面嘅份量亦都几多,汤底嘅挂汤程度亦都做得唔错,食完拉面已经几够饱另一碗朋友食嘅就系超浓汤底嘅拉面,一饮落去个汤底就知道个分别,虽然睇落去颜色一样,但系汤底嘅浓度高左食落去亦都会更加rich,我个人就更加钟意超浓汤底嘅鸡白汤拉面,虽然佢汤底做得好浓郁但系亦都唔会有食完好口渴嘅感觉,应该并唔系味精嘅味道,非常足料最后我哋就叫咗一款炸鸡做小食,千祈唔好睇小拉面店嘅炸鸡,我个人觉得依间餐厅嘅炸鸡做得好食过任何一间炸鸡专门店所出嘅炸鸡,可能系即炸嘅关系所以炸鸡非常之脆,而且肉质非常非常嫩滑,我直头觉得佢哋可以开一个专门店专卖炸鸡,嚟到一定要试埋佢个炸鸡!