2020-02-26
今日天气都唔错,周围出走行下,走左去石澳沙滩慢步,不过因为太冻既关系,所以好快就走返出去筲箕湾行街街,慢慢行行下开始肚饿仔,去到西湾河见到好出奇既太安楼,听就听得多啦,不过今次真系第一次黎到,咁当然要揾下野食啦。走下走下,发现左一间日本餐厅,门面又大又靓,所以俾佢吸引左入去!入到去唔洗等位,可能冇咩人够胆出街食饭既关系?不过已经嗅到好大阵鱼味,好香!搞到劲肚饿啦,快D叫野食啦~-波士顿龙虾鲷鱼汤乌冬-原来鱼味咁重系因为呢到最出名鲷鱼汤,我叫左全场最大张图个份,原只龙虾,真系原只!劲大只!下面仲会热住,等我有时间食龙虾,乌冬都仲系热,真系好细心,不过我都系忍唔住食左乌冬先,真系因为好香,乌冬超弹牙,又滑!鲷鱼汤劲浓郁,鱼味又重又香,劲好味!最后慢慢食龙虾,超鲜甜,肉质爽口,膏多,肉多,真系材料丰富!-北海道咖哩手打和牛汉堡-日本咖哩最出名就系好浓郁咖哩味,但唔辣,甜甜地,同其他地方既咖哩非常之唔同,呢间日本餐厅一样做得到,咖哩味非常浓,甜甜地,配饭非常岩,手打和牛汉堡又大又厚,好正呀!和牛肉汁丰富,浓郁,每一啖都有肉汁流出!
不过因为太冻既关系,所以好快就走返出去筲箕湾行街街,
慢慢行行下开始肚饿仔,去到西湾河见到好出奇既太安楼,
听就听得多啦,不过今次真系第一次黎到,咁当然要揾下野食啦。 走下走下,发现左一间日本餐厅,门面又大又靓,所以俾佢吸引左入去!
入到去唔洗等位,可能冇咩人够胆出街食饭既关系?
不过已经嗅到好大阵鱼味,好香!搞到劲肚饿啦,快D叫野食啦~
-波士顿龙虾鲷鱼汤乌冬-
真系好细心,不过我都系忍唔住食左乌冬先,真系因为好香,
乌冬超弹牙,又滑!鲷鱼汤劲浓郁,鱼味又重又香,劲好味!
-北海道咖哩手打和牛汉堡-
日本咖哩最出名就系好浓郁咖哩味,但唔辣,甜甜地,
同其他地方既咖哩非常之唔同,呢间日本餐厅一样做得到,
咖哩味非常浓,甜甜地,配饭非常岩,