2024-05-15
留意咗呢间餐厅好耐,超特别最主要系sell北海道羊肉烧烤,供应超过10个部位的烤羊肉,羊肉控一定要过嚟食✨店员超好会详细介绍同帮手烤肉🤭一坐总会有前菜沙律淡露岛洋葱用紫苏叶同酱汁调味,洋葱一啲都唔辣好甜,酱汁加蒜蓉同辣椒碎点嚟食,仲要同羊肉好夹🫧☀️羊颈柳羊膻味比较淡,肉质够淋,配埋洋葱一齐食系Perfect。🤩羊臀肉羊肉味比较浓,只系点海盐已经好好食。💫羊汉堡扒大推✨伊比利亚羊捞软骨,上面加cream cheese同开心果碎增加口感,煮到七成熟,而且非常juicy。🐑羊蹄山羊肉汤大推✨用咗¼只羊煲汤,入面有洋葱、萝卜同羊肉,超级清甜浓郁又唔膻,我觉得如果放乌冬食会超级正。🌸炸羊腩骨半肥瘦肉炸得香脆,调味比较浓。🥟自家制羊肉饺子够juicy,入面充满羊肉同埋羊脂香。🍛羊蹄山羊肉咖哩饭咖喱偏甜,入面有满满嘅羊肉丝。有一个用上世界其中最辣嘅辣椒去造嘅辣椒粉可以加,我自己就加少少,令到咖喱味道层次增加,辣味有后劲同埋会留喺舌头一阵。
☀️羊颈柳
羊膻味比较淡,肉质够淋,配埋洋葱一齐食系Perfect。
🤩羊臀肉
羊肉味比较浓,只系点海盐已经好好食。
💫羊汉堡扒
🐑羊蹄山羊肉汤
🌸炸羊腩骨
半肥瘦肉炸得香脆,调味比较浓。
🥟自家制羊肉饺子
够juicy,入面充满羊肉同埋羊脂香。
🍛羊蹄山羊肉咖哩饭