2023-06-12
一间位于尖沙咀主打日本A5和牛嘅日式餐厅,仲有混合咗关东关西嘅水煎锅,有火锅嘅食法之余仲有烧肉嘅食法,而且口味非常特别,今次就拣咗泡菜汤底同埋麻辣汤底,辣辣地食落好过瘾😋澳洲M7和牛板腱🥩肉质非常嫩滑,食落去好滑口,真系有入口即化嘅感觉!带有牛肉香气,加上汤底嘅精华,味道非常浓郁🤪澳洲M7和牛辣椒肉🌶️肉质同样非常嫩滑,辣度啱啱好,唔会太辣,每一啖嘅香辣味都好过瘾,非常适合微辣爱好者🤩美国牛小排🍖牛小排个肉质好好,食落都几腍,口感啱啱好!肉质鲜嫩之余口感有弹性,仲带有微微肉香味😍西班牙黑毛猪梅头🐖黑毛猪个肉质细致又有层次感,令人回味无穷,食落又唔会有腻口感,肉汁丰富😋鹿儿岛五花腩🐷五花肉好滑,一入口几乎即化,加埋汤底真系好好味!五花肉肥瘦相间,口感丰富,带有独特嘅猪肉香味🤤鹿儿岛鸡扒🐔鸡肉鲜嫩多汁,口感滑嫩,鸡肉味香浓😍野菜拼盘🥦各种蔬菜新鲜之余,吸收晒汤底之后食落口感丰富多汁,非常清新,汤底更加开胃😚热情果菠萝果绿茶🥂有热情果同菠萝果嘅香甜味道,同埋绿茶味道唔会太浓,饮落去好舒服😌荔枝西柚水果绿茶🍹味道非常特别,荔枝同西柚嘅酸甜味道混合埋之后,味道清凉爽口,适合解渴😙🍚👨🍳 上州一头
澳洲M7和牛板腱🥩
澳洲M7和牛辣椒肉🌶️
美国牛小排🍖
西班牙黑毛猪梅头🐖
鹿儿岛五花腩🐷
鹿儿岛鸡扒🐔
鸡肉鲜嫩多汁,口感滑嫩,鸡肉味香浓😍
野菜拼盘🥦
热情果菠萝果绿茶🥂
荔枝西柚水果绿茶🍹
🍚👨🍳 上州一头和牛 (尖沙咀)
📍 尖沙咀金巴利道35号金巴利中心地库1号舖
📞餐厅电话:3751 5589💞
#hkfoodie #hkfood #香港美食 #foodie #hkigfood #hkfoodstagram #foodporn #yummy #尖沙咀美食 #美食 #尖沙咀 #正 #l4l #like #love #相机食先 #food #烧肉#水煎锅#高质