2022-09-22
上星期六放假专登黎试屯门牛人气必食之一既「盐烧白鳝煲仔饭」😍之前见到人地d相已经劲吸引超想食!! 终于嚟到啦😭呢间中日Fusion居酒屋名叫秋香🍁主打煲仔饭、名物料理、串烧、炸物等等~入到黎门店装饰好精致,睇得出老板好用心设计🏮盏灯同bar枱靓得黎又有vintage feel,而且好有诗意🎐仲挂住「别人笑我太疯癫我笑他人看不穿」即刻picture到星爷既唐伯虎点秋香😌 坐低之后一打开见到个lunch menu好惊喜,居然有成17款咁多👍🏻抵赞呀 (平时出面餐厅最多都系10款左右咋)#盐烧白鳝煲仔饭🥘 $238真心,呢个白鳝煲仔饭实在系名不虚传!绝对绝对系必点,唔食佢等于冇黎过咁制😆😆首先白鳝肉质系超级爽口弹牙,加上流心蛋黄+葱香+豉油绝配,旁边嘅饭粒又有少量饭焦👍🏻食完呢个之后可以话其他地方嘅白鳝煲仔饭真系冇得挥👋🏻所有野都系完美比例#秋香串烧盛🍢 $138另外一款就叫左串烧盛~令我最最最难忘嘅绝对系佢嘅世界级「烧鸡翼我钟意食❤️」啖啖焦香又多汁!焦得黎又无苦味,而佢嘅爆汁菇菇都一样系超多汁劲饱满💦当然佢既墨鱼肉串都一样弹牙有咬口!另外仲有特色豆腐串同牛肉串✨而个饭都好有heart地唔系
#盐烧白鳝煲仔饭🥘 $238
#秋香串烧盛🍢 $138
另外一款就叫左串烧盛~令我最最最难忘嘅绝对系佢嘅世界级「烧鸡翼我钟意食❤️」啖啖焦香又多汁!焦得黎又无苦味,而佢嘅爆汁菇菇都一样系超多汁劲饱满💦当然佢既墨鱼肉串都一样弹牙有咬口!另外仲有特色豆腐串同牛肉串✨而个饭都好有heart地唔系斋比白饭😆值得欣赏 (不过我就唔知加左咩食材啦~
我地叫既两个套餐都配有前菜、味噌汤、饮品,一个叫左「自家茉莉薄荷苹果蜜🍎」另一个就系「士多啤梨蝶豆花梳打🍓」前者有茉莉+薄荷清香,配搭苹果既果甜,清清地几refreshing!后者唔使讲就当然系classic地好味既饮品啦~
另外如果你地叫套餐嘅话仲可以散叫其他串烧炸物酒类,都有8折优惠✨强烈建议如果大家有quota一定要试吓佢嘅串烧 (如果我当日仲未食得饱嘅话我一定会再叫多5串鸡翼🤣🤣🤣) 呢间一定会再返转头食😍😍!