2023-06-17 112 浏览
好多年之前食过,当时已经觉得好好味,今日心血来潮,所以一家人再黎多次。系乐天皇朝,绝对唔可以唔叫嘅一定系小笼包。由于daddy mammy第一次黎,所以我叫咗佢哋招牌8色小笼包,代表8种唔同嘅味道,包括原味、鹅肝、芝士、蟹粉、黑松露、川味、丝瓜同埋蒜香。佢哋嘅小笼包不愧为招牌菜,一直都保持到水准,皮薄、汤多,咬落去每一啖都好满足。跟住系蟹粉锅贴,系「厨师推荐」,外脆内软,入面亦有少少汤,加埋蟹粉嘅鲜味,口感好好。再黎系菜肉馄饨拉面。讲真,菜肉馄饨系上海菜嘅招牌菜,食上海菜无理由唔叫呢款。我觉得佢哋都好味嘅,个拉面同埋汤都配合得好好。跟住系生煎包。可惜呢度嘅生煎包出品只系一般,下次唔会再叫。最后系馒头,本身想order炸嘅,剔错咗蒸馒头,下次会叫返炸嘅。

跟住系生煎包。可惜呢度嘅生煎包出品只系一般,下次唔会再叫。

小笼包
小笼包
蟹粉锅贴
菜肉馄饨拉面
菜肉馄饨
  • 特色皇朝小笼包(八色)