2018-03-01 205 浏览
有时放工未啊好肚饿,喺香港唔使特登揾都会有茶室同埋佢哋嘅特餐,通常都会一个沙嗲牛肉面再加个多士唔会令到你好饱但系足够系你口痕嘅时间帮你顶一顶引。喺北角附近行吓行吓见到呢一间茶室,老板问识唔识下新鲜蕃茄浓郁汤底嘅通粉,老板仲话鲜茄汤底仲有牛腩粒系绝配,听落真系好似几吸引,靶心一就试吓系咪真系佢讲咁好食。如果以茶室来讲而家茶室坐嘅空间的确系非常之宽阔,唔似老牌嘅冰室要四个人迫埋一张枱第高啲只手就会撞到人,上菜时间都好快大概就10分钟左右老板话新鲜蕃茄汤底就要等一下。佢真系冇呃我一想到枱果下个番茄汤底果种香味真系好浓郁,浓郁多直头系攻鼻𠮶种,匙羹不落去食个汤底番茄粒多到爆,个汤底好浓郁个质感好似系忌廉𠮶种质地,食落去好重番茄味基本上你每一啖都会有番茄粒,佢哋嘅牛腩切粒令到你每一啖都会有番茄粒同牛腩粒,番茄同牛本身已经好夹再加上牛肉嘅口感,绝对唔会系普通茶餐厅𠮶种Hea做罐头蕃茄膏开水可以做得到嘅味道。呢个特餐同平时一样都系有多士同埋双蛋,要讲一讲佢哋个多士同平日我哋食开嘅有啲唔同,呢个多士比较上实心,食落去觉得佢哋处理方面应该系有浸过蛋浆,我觉得一个特餐已经系去到超班嘅水准即唔系平时𠮶种简单
有时放工未啊好肚饿

,老板仲话鲜茄汤底仲有牛腩粒系绝配,听落真系好似几吸引
,靶心一就试吓系咪真系佢讲咁好食。

,呢个多士比较上实心
,食落去觉得佢哋处理方面应该系有浸过蛋浆,我觉得一个特餐已经系去到超班嘅水准即唔系平时𠮶种简单嘅好食你形容佢
,所以话就算普通一个特产有心做绝对都可以做得同啲