2024-10-29
我同老豆食,因为我想食下个扒,我叫咗西冷牛扒,冻奶茶,我老豆叫咗酸菜水煮牛肉,冻鸳鸯。一阵来咗两杯野,一杯冻鸯,一杯冻柠茶。我以为员工落错单,费事浪费,照饮,我无所谓。一阵店员放张单系枱,写住冻奶茶。人生第一次遇到单无错但上错咗。算,由佢。个牛扒同酸菜水煮牛一齐到咗。个扒食完我帮老豆食酸菜水煮牛。食个豆卜,好淡,有浓浓的花椒味同少少酸味甜味,但唔咸。我以为煮唔够唔入味。再食个腐皮,又唔咸,得少少花椒同酸味甜味。再食个牛肉,都系唔咸,我问老豆唔咸食唔食得落,佢话都食到,佢无所谓就由得佢。之后食个酸菜,得啦,知道点解唔咸。人生第一次食甜到漏的酸菜,严重怀疑厨房佬放咗两次糖,所有食物都唔咸,都有些少甜味,得酸菜系最甜,最咸已经系一早腌定的牛肉,但都系无味。一张单犯两次错都真系奇迹,一亿六合彩都无咁好彩。埋单个时同个收银讲,个酸菜水煮牛肉系咪落咗两次糖,收银讲,好甜咩,我话一D咸味都无,个收银已经埋紧后面我后面个客张单都无理我。
一张单犯两次错都真系奇迹,一亿六合彩都无咁好彩。