2024-11-08 456 浏览
平时钟意打边炉,食开都系连锁嘅火锅店。今日上网搜寻,竟然有间新开嘅火锅店,竟然系冰室打边炉,咁细间店打边炉,得唔得㗎,仲要系任饮任食,真系未试过。首先拣个汤底,我既首选紧系椰子鸡汤啦。外面食椰子鸡汤唔多,仲可能要加钱,呢度就唔使。一打开,劲香椰子味,水滚放入鸡再煲5分钟就得啦。先饮碗鸡汤先, 哗,超级清甜,非常好饮,鸡香椰香非常夹,如果可以,我真系好想饮哂个汤,不过仲要打边炉,就忍一忍啦。火锅料全部都系外面自取,一般港式边炉料都有。牛肉,猪肉一般。鱿鱼,牛栢叶都爽口。海虾有啲不新鲜。蛏子偏小。菇类正常。炸鱼皮无油益味。除左椰子鸡之外,我地仲点左蕃茄烤鱼。炉鱼大条,鱼肉嫰滑,相当唔错。之后嘅蕃茄汤都可以变做打边炉汤底。另外仲有前菜,水果任食,咁嘅价钱算唔错。

之后嘅蕃茄汤都可以变做打边炉汤底。

另外仲有前菜,水果任食,咁嘅价钱算唔错。