2016-01-09
同朋友约左去睇戏,时间尚早,见呢间系the l square 既韩烧五点呢round 有八折,仲有生蚝食,就二话不说冲左入去。呢间餐厅都几有规模㖞,九楼同十楼都系佢既,台与台之间距离又够阔,倾心事都唔怕俾人听到啦。我地系十楼见到仲有间独立房,下次同朋友庆祝生日可以包起间房,食得更自在。 记得之前睇星期日档案,有到澳洲working holiday 的女生表示系香港好少餐厅肯揾人画墙。但呢度墙上既画应该系人手画,靓得黎又好配合餐厅风格。 加多几十蚊就有和牛同海鲜食㖞,我地咁为食,梗系要埋啦!呢个拼盘正名叫和牛海鲜盛,我就叫佢做啖啖肉联合国,哈哈哈。因为拼盘内既食材黎自世界各地,有南非鲍鱼,澳洲和牛,沙巴虎虾,北海道元贝,仲有象物蚌(哈哈,唔记得左佢系边度黎喇)有新鲜靓食材都要有好厨师先得既,呢度老板就够晒明白我呢啲只识叮野既现代人,体贴地俾我地选择自己烧定餐厅代烧。为免暴殄天物,我地紧系拣代烧啦。仲可以把握时间烧多啲野食添。大大只南非鲍鱼,弹牙有𡁻头,但又唔会咬到牙较软。 帆立贝very juicy,加少少盐就够晒。手指公咁大只只象物蚌呢埋左,oishi👍🏻👍🏻👍🏻😎 手
帆立贝very juicy,加少少盐就够晒。 手指公咁大只只象物蚌呢埋左,oishi👍🏻👍🏻👍🏻😎 手臂咁长沙巴虎虾,碌完壳加啲七味粉,啖啖肉 活水产加烧生蚝,系火山烧食 放题想回本冇难度! 食完海鲜梗系食肉啦!
牛肉够新鲜,其实只加海盐同胡椒,我觉得够晒味啦。但有玫瑰蜜汁㖞,梗系落埋啦!
太心急既错误示范,一次过将所有野放晒系个炉上面。其实最左系烧贝壳类,中间系烧串烧或肉,最左系用黎保暖。(所以最右边炉上既肉搞左好耐都未烧熟)「😛好彩staff有细心讲解咋」 埋单三百几一个人。呢个价钱去city super 买块靓啲既牛排都止系紧紧够,但黎火山烧唔止有和牛,仲有海鲜,生蚝。性价比👍🏻👍🏻👍🏻🤓