2024-01-18 41 浏览
鱼虾蟹就玩得多啦!竟然见到中环有档鱼虾蟹?🤔位于中环歌赋街新开嘅~鱼虾蟹~大门望入去以为系一间西餐厅,主打海鲜!点知望吓个餐牌原来系食鱼虾蟹面?餐厅装修简约舒服,长长走廊一行吧枱店主亲切友善,知道我第一次嚟都会亲身讲解介绍一下~呢间小店,我绝对能够讲你一间非常用心嘅小店,老板为着客人嘅健康着想,坚持每日亲手挑选新鲜嘅海鲜同食材熬汤,《绝不添加味精》,以鲜味取胜,除咗老板会亲自严选食材之外,套餐方面亦都非常细心,因为老板知道,大多数食客都是中环工作食,通常都忽略蔬菜及水果,于是,我别出心裁,除咗主食之外,亦坚持配合前菜及水果,令客人每日都可以品尝到圆满,丰富纤维又健康嘅一餐👍老板好细心,见到小朋友,仲特意配上炸鱼薯条俾沙胆添🥰真系窝心主菜方面•特大海虾配招牌特浓鲜虾汤面(配溏心蛋) $188超只鲜花竹虾 沙胆个头咁大个弹牙又爽甜汤头好味又鲜甜,因为是新鲜海鲜熬制,老板叮嘱先饮几啖汤再食面,咁就可以吸收到鱼汤营养啦!好好食•秘制酸菜鱼汤∞$95面上面铺满大大块鱼肉,嫩滑弹牙又鲜甜, 鱼香汤底,非常香浓,配合酸菜好饮到后停唔到口🤭不得不赞嘅系梅酒浸蕃茄,亦都系老板自自家制,好矜贵,非常好味,
鱼虾蟹就玩得多啦!竟然见到中环有档鱼虾蟹?🤔
位于中环歌赋街新开嘅~鱼虾蟹~

主菜方面
•特大海虾配招牌特浓鲜虾汤面(配溏心蛋) $188
超只鲜花竹虾 沙胆个头咁大个
弹牙又爽甜

•秘制酸菜鱼汤∞$95
好饮到后停唔到口🤭

不得不赞嘅系梅酒浸蕃茄,亦都系老板自自家制,好矜贵,非常好味,食到停唔到口

仲有连饭后果,都会为客人切想,了解客人,食水果嘅习性,将水果切粒!
咁用心咁体贴嘅店主,真系要多多支持👍

📍 鱼虾蟹 (中环)
中环歌赋街45号地舖