2020-11-18
超用心!超精致!🥗牛油果沙律拌饼干($68)好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻牛油果嘅口感好CREAMY,再加上蛋黄酱去调味,涂系饼干上面,系完美嘅配答。佢嘅底部仲有加入沙律菜,好有营养。🍖盐烧牛肩肉($42)好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢款串烧好有炭香味,调味都好香,盐味好出。最紧要系佢嘅牛肉相当嫩,一咬就分开左,咬多几啖就可以吞落去。🍗明太子酿鸡翼 ($52)好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢款鸡翼系去左上半部分嘅骨,再包左明太子。店家选用嘅鸡翼非常好,唔会太肥太多脂肪,皮薄,烧起来香口。明太子嘅味道刚刚好唔会抢左鸡肉味。🍗鸡先定蛋先($48)好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻睇到呢道菜嘅名咁得意,就好想试下。佢系一个鸡肉棒棒,入面食到少少嘅姜蓉,酱汁系好香浓嘅烧汁再加上一只生蛋黄。同时都系好有炭香味。个汁好味到我地之后再用泥点其他野食添呀。🥚鹌鹑蛋串炸($32)好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻外皮炸到好脆,咬落去蛋黄香非常浓。好钟意食蛋嘅朋友仔就一定要试下啦。🥬炒杂菜($42)好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻主要有椰菜、洋葱、菇、金菇同芝麻。呢道菜比较讲求表现食材本身嘅味道,厨师冇额外加好多
🥗牛油果沙律拌饼干($68)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍖盐烧牛肩肉($42)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍗明太子酿鸡翼 ($52)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍗鸡先定蛋先($48)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🥚鹌鹑蛋串炸($32)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🥬炒杂菜($42)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
主要有椰菜、洋葱、菇、金菇同芝麻。呢道菜比较讲求表现食材本身嘅味道,厨师冇额外加好多嘅调味料,会食到椰菜本身嘅甜味。
🦪烧日本鱿鱼筒($98)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鱿鱼好有炭香,好嫩,完全唔会OVER COOKED,一咬就咬开左,口感弹牙。小编认为鱿鱼系最难烧得好食,但厨师都可以处理得咁好,值得一赞。酱汁好特别,带点微辣。
🍜冷乌冬($42)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
口感烟韧,汤底味道唔会太浓,可以食到面团本身嘅味道。
🍹Uji Magumi Matcha Latte(左,$68)及Pink Lemonade (右,$58)
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Uji Magumi Matcha Latte 方面,见到店员系好正宗咁用扫去冲调抹茶粉,再加入牛奶同埋柚子蜜。你会饮到好浓嘅抹茶,饮到底部就会饮到甜甜嘅柚子蜜,味道层次好丰富。佢仲会有少少气,都系第一次饮到有气嘅抹茶饮品,好有趣。
Pink Lemonade方面,佢系带有柠檬酸嘅有气饮品,食完浓味嘅串烧再饮呢个就会有好清新嘅感觉。
🪑装修:
系日式屋酒屋风格。适合1-6人聚餐。
以下系餐牌俾大家参考一下: