2023-09-14
😳街边海南鸡饭|📍路边海南鸡餐厅系一间喺马路边嘅店舖,空间唔细但系无堂食位🤫咁多位要留意啦♡全都要餐盒♡|💰$78餐盒配料有泰式猪颈肉、路边招牌去骨海南鸡饭、酸辣凤爪、蒜香青瓜💛款式几多❶泰式猪颈肉食落口感爽脆❤️🔥肉质唔柴亦唔会有太多脂肪而且香气十足 ❤️🔥推荐❷海南鸡饭鸡皮Q弹可惜肉质偏干身,鸡味亦唔太浓❸酸辣凤爪酸味调节得啱啱好,可惜软骨偏硬身口感欠佳,理论上应该系无骨但实际上仲有硬尖嘅骨块差少少哽死我🥲❹蒜香青瓜,话明蒜香咁蒜蓉梗系越多越正🫡但实物系0蒜味,调味淡🥲好似食紧普通青瓜咁❺油饭闻落香得嚟粒粒分明,但食落味道唔算太浓🤔可接受♡蒜香青瓜♡|💰跟餐+$8同上🫡无乜味,不过切得比较大块♡泰式奶茶♡|💰原价25 跟餐免费餐饮可选路边柠檬茶/路边柠檬水/路边泰奶茶/路边咖啡🫶🏻+$5可转配椰汁冰冰/ 青柠梳打。奶茶无特别要求都做到少冰🫶🏻味道甜得嚟可以接受❤️🔥同喺泰奶店嘅味道相近,只系变咗少甜版本🫶🏻不过冰少好多,几加分❤️🔥
♡全都要餐盒♡|💰$78
❷海南鸡饭鸡皮Q弹可惜肉质偏干身,鸡味亦唔太浓
❺油饭闻落香得嚟粒粒分明,但食落味道唔算太浓🤔可接受
♡蒜香青瓜♡|💰跟餐+$8
同上🫡无乜味,不过切得比较大块
♡泰式奶茶♡|💰原价25 跟餐免费