以前有同朋友系「ATUM Restaurant」食过生日饭,知道呢间餐厅嘅下午茶茶点卖相好精致,都对个下午茶心动咗好耐~呢日藉住一周年纪念日终于都去咗试~男朋友提前一个星期就book好咗位,当日4点去到几乎都满座~「ATUM Restaurant」位于尖沙咀K11,餐厅装修有格调,室内布置有艺术感~下午茶套餐$458,加一合共五百,包24粒甜咸点拼盘,2个英式松饼,同埋2杯野饮。甜点咸点拼盘——摆盘整齐干净,卖相都超精致,犹如一件艺术品,打卡一流!味道方面个人觉得咸点整体味道都唔错,未去到话好好食好有惊喜,但都不过不失。甜点方面就有少少失望,甜点整体味道都系偏甜,而我同男朋友都唔系太钟意食太甜嘅野,所以马卡龙呢类甜点唔系太适合我哋。饮品方面——有各式咖啡、茶、mocktail、cocktail任君选择,男朋友就拣咗杯青瓜·薄荷·青柠梳打,味道唔错,好清爽!而富有试伏精神嘅我就盲点咗杯推介饮品,原来系杯椰子咖啡,味道都ok,咖啡味较淡,同埋稍甜咗少少~整体来讲,食物卖相好精致,味道一般,如果系节日或者纪念日去打打卡系一个唔错嘅选择~🧡下午茶Set($458)🧡青瓜·薄荷·青柠梳打🧡推介饮

🧡下午茶Set($458)
🧡青瓜·薄荷·青柠梳打
🧡推介饮品