2022-11-23 372 浏览
🇭🇰Crown Super Deluxe·呢间个环境真系超级fancy 而且佢呢度系真系一个师傅服务一组客人 所以系真系完全跟住你个节奏 食得好chill🥰依家喺openrice上面book台食佢地既executive lunch仲会送带子同埋虾 开心🥳·A5 Kagoshima Wagyu Tenderloin 120g l A5 Kagoshima Wagyu Sirloin 140g $888重头戏就当然系佢呢度嘅牛😍😍佢呢度系有几款牛拣既 由$488到$888都有 而且佢系攞晒出黎讲解每一款既特点同口感 超贴心 我地最后就拣左呢两款A5和牛😌佢呢度牛肉𠮶份量真系好多 系好似平时既两倍咁 而且肉质同油脂都好好 就咁少少盐已经劲带出到个牛肉味🐮我自己就钟意食佢个西冷多啲 因为佢个西冷系真系入口即化既 而且油脂丰富得黎唔会成口油 配埋佢个蒜片好夹🧄·Mizuna Salad l ChawanmushiTiger Prawn l Hokkaido Scallop前菜方面佢首先有个沙律 之后仲有个茶碗蒸仔 佢呢个茶碗蒸好够热 而且食落都几滑😎之后佢只虎虾系成只都食得既 师傅系将个虾头炸到
🇭🇰Crown Super Deluxe
l Chawanmushi
Chawanmushi
l Hokkaido Scallop
Hokkaido Scallop
前菜方面佢首先有个沙律 之后仲有个茶碗蒸仔 佢呢个茶碗蒸好够热 而且食落都几滑😎之后佢只虎虾系成只都食得既 师傅系将个虾头炸到好脆身 所以食落好香口 之后虾身调味都唔错🦐个带子师傅就系用一个西式啲既做法 用牛油酱汁煎既 所以食落都好香 不过我就略显佢呢个带子偏熟左少少🤣🤣
Grilled Seasonal Vegetables
佢嘅烧蔬菜都好有心思 佢地系真系将每一款菜拼一个酱汁 咁你就可以系食牛之前试一试自己钟意咩酱汁 超贴心🥰佢左边𠮶个蘑菇系都系用牛油烧嘅 食落好香得黎仲系超级juicy配少少柚子醋好夹🍄中间嘅菠菜佢地就安排左麻酱 日式风味小小嘅 最后右边𠮶个紫萝卜系烧到出边脆身 入边仲系甜甜地既 配埋个蒜蓉豉油都唔错😙
Pickles l Garlic Fried Rice l Miso Soup
Garlic Fried Rice
之后其实因为佢牛嘅份量真系超多 所以食完个牛其实都已经好饱 不过佢呢度个炒饭都系超有诚意😈佢入边系有劲多和牛粒 所以食落好香 而且我哋𠮶日嘅厨chef系用左一个东南亚啲既煮法 所以系烧到好多饭焦 一反嘅时候劲靓 劲香 而且食落口感都唔错😎佢最后仲有一碗热辣辣嘅味噌汤 不过我自己就觉得佢稍为浓味左少少 尤其系食完咁多肉之后🤣🤣
Yuzu Sorbet l Crown Super Deluxe Private Label Ginjo Sake
yuzu sorbet
最后甜品佢呢度都系超级fancy既 佢系有一个lounge俾你去享用你嘅甜品 系真系可以慢慢叹再慢慢倾计 超chill🍸之后佢个柚子雪葩都好够冻 柚子味好浓 而且唔会过甜 超中和到食完咁多肉既味蕾👅另外我自己觉得佢地个house sake都唔错 佢系超易入口 好岩女仔饮 而且系真系同每道菜都好夹 如果大家钟意饮sake都可以试下🥳🥳
#rbyeat
#rby铁板烧