!今次系我同男朋友第一次去试食,听好多人话值得一试就book左7点两位。          我地果日仲有两台4人,可能我地早到,一入去嘅感觉唔错,但餐厅非常之逼窄,其他客人到齐之后隔离所有人嘅声音都非常之大每一句都听得清清楚楚!!开放式厨房系我钟意嘅位,可以睇到厨师尽心准备紧野食,系好有feel嘅一件事。不过!到左主食之前,成个环境都系煎野嘅油烟味,体感温度直接升高开始出汗!!我系室内,但出汗!!          跟住讲返正题,野食。首先每一道𩠌好似乞衣咁,每人得个细细一旧,我自认系女仔黎讲食得多嘅。可能我未食过咁高级嘅野,唔知我食紧分子料理定法国餐厅。汤就得两口咁多嘅分量,主食我唔食牛就捡左猪。就连主食都系得好少!叉烧咁大嘅size数落得5块,跟住就直接到甜品。食物质素非常差!每一道𩠌几乎都系煎唔系就焗炉焗就算,摆盘系几靓嘅,但就真系冇乜特别...最后我已经唔好意思话唔饱,毕竟男朋友请我食。不得不赞嘅系服务生,会时刻关注我地啲水杯,不停帮我地倒水。不过后面先知道!原来一支水都要78蚊!真系高级...出面卖紧30蚊4支...个主厨一开始好客气咁都会问我地啲野好唔好食丫,都几有笑口。到

跟住讲返正题,野食。首先每一道𩠌好似乞衣咁,每人得个细细一旧,我自认系女仔黎讲食得多嘅。可能我未食过咁高级嘅野,唔知我食紧分子料理定法国餐厅。汤就得两口咁多嘅分量,主食我唔食牛就捡左猪。就连主食都系得好少!叉烧咁大嘅size数落得5块,跟住就直接到甜品。食物质素非常差!每一道𩠌几乎都系煎唔系就焗炉焗就算,摆盘系几靓嘅,但就真系冇乜特别...最后我已经唔好意思话唔饱,毕竟男朋友请我食。不得不赞嘅系服务生,会时刻关注我地啲水杯,不停帮我地倒水。不过后面先知道!原来一支水都要78蚊!真系高级...出面卖紧30蚊4支...个主厨一开始好客气咁都会问我地啲野好唔好食丫,都几有笑口。到后面好似变左个人咁,系隔离台大大声吹水,又同佢地饮酒,完全再冇理过我地。

食完买单偷望到账单,两个人差唔多2千5。我吓左一跳,7道料理两个人竟然食左2千蚊!!?水都饮左百几蚊?系未我太穷了定物价贵左咁多。对唔住,我宁愿食千几蚊位中环嘅omakase好过。下次一定唔会再黎了,真系唔抵食。
2022-05-25