《阿杏饭团 - 观塘》作为一个要周围去唔同地点返工嘅打工仔,食饭时间唔定时,好多时我都要买定干粮喺车度食,然后即刻赶佢返工,不过而家天气咁热,冇理由喺条街企喺度食㗎嘛😐所以有阵时都要揾定啲轻食可以俾我喺自己嘅空间慢慢咁叹🥸今次收工同个同事买咗阿杏饭团然后上我车度食lunch😌呢间饭团主要做外卖为主,位于骆驼漆大厦门口嘅位置,好易揾到,啱晒附近做嘢嘅OL买返公司😆我哋两个各人都买咗一个饭团同埋一杯饮品,凡惠顾饭团配奶茶、清茶或特饮系列,即享85折优惠👍🏻💁🏻‍♀️金沙咸蛋饭团 $36一睇个Menu,我就已经决定要食呢个金沙咸蛋饭团,拎上手热辣辣又胀卜卜,劲重手🤣感觉食完饱到夜晚都唔使再食啊🤭一咬开就见到有大量咸蛋黄、小小黄瓜同脆米😝食得到落咗少少蛋黄酱,同个咸蛋黄融合埋一齐好浓味,个饭团系用紫米制作,都系我好钟意嘅米饭之一🫶🏻如果细食嘅人可以考虑一个饭团两份分🤗又或者当两餐咁样食都绝对够饱😌💁🏻‍♀️新宿烧汁牛扒饭团 $40同事𠮶个烧汁牛扒饭团食落甜甜地,应该系照烧汁来的,牛扒食落有口感,食得到用黑椒腌过,同样入面都有脆米、青瓜同埋沙律酱做调味,感觉上比起我个金沙咸蛋饭团更大件🤓我同事食完个
《阿杏饭团 - 观塘》

💁🏻‍♀️金沙咸蛋饭团 $36

💁🏻‍♀️新宿烧汁牛扒饭团 $40

同事𠮶个烧汁牛扒饭团食落甜甜地,应该系照烧汁来的,牛扒食落有口感,食得到用黑椒腌过,同样入面都有脆米、青瓜同埋沙律酱做调味,感觉上比起我个金沙咸蛋饭团更大件🤓我同事食完个肚都突埋出嚟

💁🏻‍♀️黑糖珍珠奶茶 $29
今次试咗黑糖珍珠奶茶,欣赏佢嘅珍珠本身自带甜味而且咬落烟靭,个奶茶底系传统台式饮品𠮶一款奶茶,由于珍珠本身有甜味,所以我建议茶底要叫微糖就啱啱好啦

💁🏻‍♀️橙意满满 $36
同事唔太好有奶嘅饮品,所以佢叫咗杯味道比较清新嘅橙意满满,饮得到有果肉嘅味道,其实就系橙茶嘅一种,本身我都觉得比较甜,所以都建议要少甜喔
2024-05-11