雅苑座

The Greenery
餐厅: 雅苑座
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
初头真系怀疑自己黎错地方 雅苑座㖞尸佢既自助餐唔系好高质既咩??半个月前订要4月5号先订到6折优惠 本身超级大期望 睇之前d食评见d沙律款式啊烚海鲜好吸引 点知今日黎到 沙律得2款油淋淋 烚海鲜无左变左炒意粉 d热盆款式劲少好似韩舍质素咁仲要样样都劲油 完全唔好味 真系好差好差 唔系我期望高 就算君怡酒店自助餐有呢种质素我都会好失望 觉得我之前比负评果间le cafe都高质过呢间几千万倍.....因为我未到1点已经觉得无野食 佢d长脚蟹又唔refill!!!!!第一次得闲到记得低哂所有野食 长脚蟹:劲细条 好快比人夹哂 refill得好慢 痴壳!!!!!青口 蚬:几甜既 全场最好味呢样虾刺身:吞拿鱼,三文鱼,立鱼,八爪鱼,玉子吞拿鱼好难食好低质好多筋 睇图就知 有好普通既冷面,几款整得好丑饭大大旧鱼生劲薄既寿司炒海鲜意粉 配料都系鲜三文鱼,青口,蚬,三色椒 粟米 你系海鲜台同沙律台都会揾到同样既料 有长通粉,螺丝粉,贝壳粉 肉酱,蕃茄酱,白汁 普普通通啦咖哩鸡 清蒸海上鲜 次次一出都秒速被夹哂 ok啦普通 唔算滑 无我前几日系cafe east食咁滑蒜蓉时蔬 白菜黎 劲油迷你汉堡扒杂锦
青口
蚬:几甜既 全场最好味呢样

刺身:吞拿鱼,三文鱼,立鱼,八爪鱼,玉子
吞拿鱼好难食好低质好多筋 睇图就知
有好普通既冷面,几款整得好丑饭大大旧鱼生劲薄既寿司
咖哩鸡
蒜蓉时蔬 白菜黎 劲油
迷你汉堡扒
杂锦点心 :得烧卖同虾饺
干烧伊面😂 油到爆 咁既款式都摆得上台!!!!!
猪颈肉😂又系油到爆 咁既款式都摆得上台!!!!
烟肉洋葱炒长边豆😂又系油到爆 咁既款式都摆得上台!!!!
脆炸新薯角 劲无诚意啰 系都烤薯角啦 炸真系劲求其
韩式带子虾仁煎饼 唔好以为好好味 唔觉韩式 好薄 无乜料
芝麻包 意大利面包条 玉桂合桃包 新鲜软包 全部都系白面包款式
照烧三文鱼 劲熟 仲要劲多照烧汁 我
就唔钟意咁整法 好廉价咁 (之后变左鲶鱼)
烧西冷 睇落好粉红 但好硬好
鞋口 同其他平价lunch buffet质素差唔多 我前几晚系cafe east食既肉眼高质极多
沙乐美肠 冻杂肉
烟三文鱼
汤有猪展汤 意式杂菜汤
烟肉肠串烧 烧粟米 炸寿司 烧鸡翼 烧冬菇
寿司原来都几好味既 但都唔系d咩有心思既菜式 拎旧寿司去炸姐 炸粉又厚
海南鸡饭 睇相 d饭同鸡都无郁过 原本就系咁摆 切&摆得好求其 d鸡比骨位得好少肉 但都滑既 d油饭都ok既
叉烧 油鸡
好普通既沙律生菜 酱连黑醋都无 其他配料睇图
茄子沙律 油到爆!!!!!!!仲有个所谓意大利沙律 根本杂果捞劲多沙律酱 无d诚意!!!!!!!
甜品其实都唔系真系好出色......睇图 款式唔算多 我之前去kitchen lunch buffet d甜品先又多款式又高质 系有个朱古力蛋糕好好味 好重朱古力味 好有层次 冰皮朱古力卷都几特别 仲有蝴蝶酥任食既 见佢楼下饼店都152蚊包
仲有即制班兰味pancake 正正常常有班兰味既 仲有好多只味movenpick
水果有火龙果 西瓜 蜜瓜 凉粉 仲有橙汁柑桔柠檬

真系得以上食物 你地自己衡量值唔值243......会唔会想去食....品坊d食物都吸引过佢......热盆方面真系极差........你地唔觉咩???????
蒸鱼系最好 但其他无论款式(同韩舍个档次差唔多.....),味道又样样都劲油 无野食到想烚条菜食都无!!!!!!!!!!!!!!!雅苑座我真系想食劲耐!!!!!!!我期望好高!!!!!!!!!!但真系差过我食过任何一间lunch buffet 我之前比负评既le cafe都好过呢间好多!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!如果贪佢蝴蝶酥既 宁愿买佢一包蝴蝶酥 再去食韩舍..........之前睇食评明明好吸引 lunch都有烚三点蟹 做乜差左咁多 系咪无心做
仲有一样野有d唔老实 之前3月中打去订首100个订座6折优惠 佢又话满哂 4月6先有6折位 想早d食净系可以75折 我问唔系7折咩 佢话一定系75折 过多一阵打去问第2个人听 又话4月5就有位 同埋早d食系7折 唔系75折
订左4月5 到场发觉根本全场都坐唔够6成既!!!!觉得无100个客咁多......
不过除此之外d侍应服务态度都ok既!!!有应有既礼貌!!!!!都算周到既!!!!!!!
但真系劲失望 我以为雅苑座buffet会系好好 但原来款式,质素仲差过d平价buffet!!!!!!!!!!!!!真系好唔掂!!!!!!!!!!!!烧味又唔觉有几出色 cafe too & playt都一样有
kitchen热盆都一样好少但至少每样都好精致
甜品款式又唔系真系咁特别 我前几晚cafe east d甜品出色劲多款式又有心思