2021-01-29
听闻屯门有一间炸鸡超级好食,今次特登同朋友入到黎屯门,就系你试吓呢个炸鸡有几犀利。位于乐华大厦嘅时光鸡,唔好睇佢细细间,好似一间小卖部一样,但原来真系好多人排队买炸鸡食。主打香港人市场,炸鸡风味都系啱晒香港人口味,炸鸡有好多种唔同嘅味道,而且价钱十分 恰当,实属抵食。我们点了时光芝士炸鸡🍗,一盒有5件,炸鸡口感外脆内嫩,好耐未食过咁正宗好味的炸鸡,而且这个芝士酱也是难得在市面上吃到的,颇有惊喜。再点了份一口珍珠饺,$18/8件,价格同数量都非常划算,唔好以为普通饺子仔唔注重质量,呢著珍珠饺一样好食,必食之一。再来牛小排饺子,真系唔好看小,里面的牛肉口感烟韧,牛肉肉汁够香,如果系大餐厅里面吃,觉得可以卖更好价钱。来多个蟹肉忌廉薯饼,香脆的薯饼,加上忌廉混蟹肉,外脆内滑好好味。最后要多四件炸生蚝,虽然系炸,但原来生蚝也是分外新鲜,反而觉得炸生蚝来讲,超级抵食。老板系隔离仲开左间格仔铺,方便大家等拿野食时可以逛逛不无聊,钟意食炸鸡的就千万不要错过,记得来试下时光鸡啦。