2021-12-18 136 浏览
去深水埗买完电脑用品,见到有人龙企喺一间汉堡包店门口,就俾佢个超人🦸‍♂️招牌吸引咗😍入到去点餐,原来只可以外卖,我买咗三个套餐。因为即叫即煮嘅关系,我等咗差不多半个小时先有得食😅套餐除咗一个包之外,仲可以拣一款小食,包扣薯条🍟薯饼或粟米🌽同埋一罐罐装饮品。🍔 猪柳蛋班堡 Sausage and Egg Panger $48🔹呢个班堡🥞,我同朋友食完都最有惊喜😱班堡系 Hero’s Friday首创,唔系用平时汉堡包嘅包,而系用咗pancake做包身,pancake松软又厚身,入口有牛油🧈嘅咸香,里面夹住超级嫩滑既炒蛋,猪柳同溶咗嘅芝士简直就系Perfect match❤️🍔队长汉堡 Captain Burger $72🔹队长汉堡系用咗美国顶级纯牛肉🐮制成,安格斯牛肉煎得啱啱好,充满肉汁,肉味又浓郁,配料仲有煎蛋🍳烟肉🥩芝士🧀生菜🥬同埋蕃茄🍅食完超满足🤤🍔凤凰汉堡 Phoenix Burger $60🔹凤凰意思即系用咗鸡扒,鸡扒煎得好Juicy好香口,配料亦都有芝士🧀生菜🥬同埋蕃茄🍅小食我就三样都拣晒,薯条🍟系粗身嘅,炸得都好香口,仲带少少甜味。薯饼外脆内软,入口松脆,一样都系带少少甜味

🔹呢个班堡🥞,我同朋友食完都最有惊喜😱

🍔队长汉堡 Captain Burger $72

🍔凤凰汉堡 Phoenix Burger $60

薯饼外脆内软,入口松脆,一样都系带少少甜味,同平时食开嘅薯饼不一样😚
粟米🌽就系杯装,配埋牛油,粟米变得好香好滑。

总括嚟讲呢间汉堡包店,水准真系唔错,特别系班堡系列,你绝对唔可以错过😍
凤凰汉堡 Phoenix Burger
队长汉堡 Captain Burger