2016-03-15 978 浏览
今日去左铜锣湾行街,见肚饿就上Openrice search下有咩好野食,我个人最钟意去怀旧冰室或者茶餐厅,所以一见到喜喜冰室就两眼发光,决定去呢度食野喜喜冰室系铜锣湾有两间分店,我今日就去左加宁街果间,系希慎广场果边行几个街口就到,唔算难揾!喜喜冰室果然无令我失望,成间冰室充满怀旧气氛,不过太肚饿啦,所以一坐低即刻叫野食男朋友叫左呢个脆皮鸡肶配西炒饭,佢话只鸡脾腌得好好味,不过略嫌炸得太干身 我就叫左鸡批浮台同香蕉Pancake,鸡批浮台即系鸡批配绿豆蓉汤,呢道菜超级特别!绿豆蓉汤好重豆味,真系劲好饮,好明显系真材实料个鸡批就不过不失,我觉得分开食会好味啲,因为个汤会浸淋个鸡批,不过够特别,起码唔会系其他餐厅揾到香蕉Pancake真系不得了,真系劲好味,Pancake超松软,而且充满蛋香,面头再加上香蕉果肉,核桃同香蕉糖浆,成个配搭真系起正钟意香蕉的朋友一定要试呀!

鸡批浮台
香蕉PANCAKE

钟意香蕉的朋友一定要试呀!
  • 蕉Pancake