2021-06-12 355 浏览
#葱仔越南包 💛又到咗大角咀嘅私心推介时间啦😚😚今次介绍嘅就系好出名嘅葱仔越南包😻😻佢嘅位置就直头系上次介绍嘅威尼斯餐厅隔离✨而且店舖上面都有个细细地嘅洋葱标志🧅所以都好方便揾🙈🙈另外男小编身为mix嘅越南人🤍可以好放心同大家讲 依间铺嘅法式越南包绝对比越南食到嘅更加好味(当然价钱唔同都唔可以直接比较,但真系好好味)👅👅‼️‼️首先讲返依间店舖啦😋一入到黎第一眼就见到好多嘅文宣💛💛绝对系区内首屈一指嘅黄店😍😍而座位方面得两张二人细枱 同埋一张可以坐到三四个人嘅吧枱 所以大部份嘅顾客都系外卖🤩🤩而且因为小店得老板仲有一位员工负责所以有时可能要等耐少少🤏🏻大家要耐心等待下❤️另外提吓依度净系收现金而且系自行找续💰而嘢食方面话明系越南葱仔包🇻🇳所以主打嘅都系法式越南包✨除咗俾你拣4.5吋或者9吋包之外 净系可以俾你拣加钱转套餐饮埋汤或者加份蔬菜🙈🙈但唔好以为间店舖食物咁单调一定会好闷 正正就系因为佢选择少所以做到每一样出品都好精致👍🏻👍🏻每一项食物都有自己强烈嘅特色🤟🏻🤟🏻绝对唔会令到你觉得食一两次就会闷 反而系吸引到男小编由佢试业开始食到而家🤩‼️经典越南法包9寸套餐$58💰(9/10)Class

#葱仔越南包 💛

经典越南法包9寸套餐$58💰(9/10)
Classic Vietnamese Baguette 🌯
讲返个包先啦🤍身为半个越南人嘅男小编觉得同越南食到嘅最大分别就系佢个包嘅处理上做得好好‼️除咗佢会预先行烘热个包 令到个包由原本法式好硬食到牙痛𠮶只变返做正常人可以食到琳琳地𠮶个质感😚😚而且面包上抹左一层薄薄地既鹅肝酱蛋黄酱👅令到个包有一浸淡淡嘅香甜味✨亦为包入面带出咸味嘅扎肉、烤肉、肉松以及带出酸味嘅酸萝卜、甘笋作出一个好好嘅平衡👍🏻👍🏻每一啖食落去你都可以好清晰咁feel到唔同层次嘅味道🤤首先系包嘅香甜 然后就会到肉嘅咸 最后就会咬到一大宅腌酸萝卜嘅酸涩 令到你嘅味蕾好似坐紧过山车咁😻😻感受住唔同食材带比你嘅冲击 每一啖食落去都系新嘅一种感受 😋😋另外不得不赞嘅就系佢扎肉嘅厚薄切得非常好 虽然有啲人可能会觉得依个厚度嘅扎肉口感上较为失色🤏🏻但我就会觉得如果再切厚少少嘅话就会太过咸🙊令到个包酸味冇咁突出 同时令到个包变到冇咁开胃 失去左吸引到你一啖又一啖忍唔住继续食落去嘅感觉 所以男小编觉得而家个包啱啱好❤️
是日餐汤系南瓜汤、蘑菇汤🫕(9/10)
因为男小编同女小编都唔系咁钟意南瓜嘅关系所以拣咗蘑菇汤😻大家唔好见到碗好似好细咁样 其实你每一啖饮落去你都食到好大量嘅蘑菇👍🏻👍🏻可想言之佢系几咁足料🤟🏻除咗碗汤本身好creamy嘅口感之外😋亦都真系会饮到好浓好甘甜嘅蘑菇香味👅👅而且加上碗汤真系好多好多蘑菇🙈所以每一啖饮落去真系好似成粒蘑菇系你个口腔入边爆出黎咁样💦💦极度推荐大家加钱转套餐饮汤❤️❤️❤️女小编真系超级钟意饮个汤阿✨✨✨

嚟到蔬菜方面🥙佢每一日嘅蔬菜都唔同 小编有食过西兰花、秋葵、冬菇、椰菜等等🥗虽然又系望落好似好细兜咁样但系同样会令到你有种好满足嘅感觉🤩蔬菜可能系因为过冷河嘅关系所以保持到好清爽嘅口感😚😚每一种蔬菜食落去都系好清爽好fresh 🙈而且每份蔬菜佢都会加上芝麻同埋虾米嘅油香‼️所以令到蔬菜除咗自己本身嘅自然香甜😋亦都会有虾米嘅鲜甜🤍令到份蔬菜嘅味道升华👍🏻👍🏻同样非常出色😻😻
所以睇到呢度嘅你哋 就快啲save低佢🤤🤤同埋朋友仔去食啦😚😚😚‼️‼️‼️

推荐指数🌟 9 / 10 🌟