2018-10-07 252 浏览
昨天我和男友去街,见肚饿就去揾野食,之后本来想食炸鸡,但途中看见该店餐牌里的美食好吸引,于是入去食,一入去就好奇怪,4人座位得2张椅子,有点热冇乜空调,正常一坐,张手放系桌子上看餐牌,突然有d痴痴地感觉,就用张湿纸巾沫下,成张湿纸巾变黄色……好污蔑🤤,不过美食可能对我大开眼界,不过灾难事情发生,我地想咁食咩个时个侍应好像想吹我地落单,作为米线专门店,首先叫左个豚肉米线配麻辣汤底+生菜+孜然鸡翼, 味道如何都好难判断。利申:我讨厌芫茜也不知道有芫茜系上面。不过米线有d似谭仔个一种味,豚肉系最好食但得4~5块👍,个汤底唔够辣,生菜好像学生饭盒一样咁难食,只孜然鸡翼难食过自己屋企煮d鸡,一泥好干,二泥食唔出有咩味。如果单评呢个米线几多分,我只会比3分(10分满)2分系豚肉1分米线。另外,叫左个咖喱饭,一食落口完全唔觉有咖喱味,得个辣字,芝士都冇味😯,之后猪排就劲啦,隔夜蜜汁叉烧口感,食左都唔知有冇事🤔🤔🤔如果佢系20元一个饭同m记比,仲可以放得入口,30元以上就可以免🚫。最后到呢个蜜丝四重奏,分别有鸡翼、炸春卷、炸饺子、炸烧卖,唯一最特别系炸烧卖食唔系咩肉整,不过个酱料仲好食过四重奏,甜酸辣
正常一坐,张手放系桌子上看餐牌,突然有d痴痴地感觉,就用张湿纸巾沫下,成张湿纸巾变黄色……好污蔑🤤,不过美食可能对我大开眼界,不过灾难事情发生,我地想咁食咩个时个侍应好像想吹我地落单,作为米线专门店,首先叫左个豚肉米线配麻辣汤底+生菜+孜然鸡翼, 味道如何都好难判断。利申:我讨厌芫茜也不知道有芫茜系上面。不过米线有d似谭仔个一种味,豚肉系最好食但得4~5块👍,个汤底唔够辣,生菜好像学生饭盒一样咁难食,只孜然鸡翼难食过自己屋企煮d鸡,一泥好干,二泥食唔出有咩味。如果单评呢个米线几多分,我只会比3分(10分满)2分系豚肉1分米线。另外,叫左个咖喱饭,一食落口完全唔觉有咖喱味,得个辣字,芝士都冇味😯,之后猪排就劲啦,隔夜蜜汁叉烧口感,食左都唔知有冇事🤔🤔🤔如果佢系20元一个饭同m记比,仲可以放得入口,30元以上就可以免🚫。最后到呢个蜜丝四重奏,分别有鸡翼、炸春卷、炸饺子、炸烧卖,唯一最特别系炸烧卖食唔系咩肉整,不过个酱料仲好食过四重奏,甜酸辣酱(m记的甜酸酱+秦色辣酱)👍说到尾声啦~我地好奇怪杯野饮仲味泥,口都干,叫个侍应过泥,真系留单,之后仲要落单张纸掉埋,好野~I like it ,冻奶茶同柠檬茶泥左,看/饮落去奶茶系冇咩问题,但系柠檬茶好多柠檬足足有5块!!!仲要完笃柠檬之后系好甜(好重手)个杯仲要裂好惊留出泥😲

IG:food_cream.hk 相片:5/10/2018
麻辣豚肉米线🍜/秘制咖哩焗饭🥘/蜜丝四重奏🍗