2019-04-22
唐宫小聚(中环)黑金流沙包彩绘第一次可以自己亲手画图案,感觉非常有趣! 但原来要系包上面画画写字都唔系容易!流沙包蒸出黎超香,一咬开奶蛋饀就爆出黎,又多又香又creamy,正! 脆虾多士多士炸到卜卜脆,上面有一只肉质弹牙既大虾,另加上黑松露酱,更添香味非常山竹真系非一般既设计! 外层用咸水角既设计,内装满稠浓既蟹肉羹,蟹肉一丝丝,仲有元贝粒,有趣又好味!白玉王鸽唐宫既招牌菜点可以唔试! 烤乳鸽唔会太干,肉质嫩滑多汁,而且非常入味,我觉得要食哂成只先够喉😂无咁简蛋一个全新既味道配搭! 川式辣子鸡+分子料理芒果酱,第一次用芒果酱配炸鸡,味道又几清辣😂 咸咸辣辣中带点芒果香甜,有趣~火焰菠萝造型够哂特别,而入边既牛腩都唔输蚀! 菠萝煮牛腩,牛腩用左肋肉部分,长长一条带少许筋。入口肉质香腍得黎又有弹性,煮得香腍入味❤风沙茄子用左避风塘煮法去炒茄子,茄子先经油泡,外皮挺身带脆,内又嫩又腍,劲juicy! 配上辣椒同蒜粒,够哂惹味👍🏻
黑金流沙包彩绘
脆虾多士