2020-11-26
天氣開始轉涼, 又係時候食雞煲喇,之前一直都聽d fd講呢間好食, 所以今日就黎左喇!地鐵站行過黎幾方便~幾分鐘就到我地叫左個$198任食套餐, 野飲都係任拎ga (酒精除外), 首先就去雪櫃拎左呢2罐~我地唔係好食得辣, 第1 round叫左bb辣既雞煲, 又okay wor!所以第2 round就小辣~ 更加香更加惹味!隔離枱應該叫得好辣, 個鍋蓋一打開就已經有辣味攻過黎, 好過癮 XD一開始雞係生既, 分幾次要炒熟佢,見到係雞脾肉就知真材實料, 加上雞肉又滑又大大舊,又可以任食, 食第1round時已經覺得$198真係超級抵~~~~食完1 round唔夠, 再叫多round,同樣都係大大舊肉, 唔會因為係第2 round而質素唔同, 值得一讚!第2 round甚至比第1 round更好食更啖啖肉~ 無叫錯, 小辣真係更加香口!!!食完第2 round都大半飽了, 之後就轉火鍋喇~拎埋d蔬菜類既料, 等唔好只係食肉肉肉..唔少得丸喇 ~~ 再加d醬汁~疫情期間, 拎野食當然要戴番個口罩喇~轉左火鍋之後, 就可以任叫肉片, 有豬肉同牛肉~叫幾多都得ga! 唔止有肉, 仲要有海鮮 &
之前一直都聽d fd講呢間好食, 所以今日就黎左喇!
地鐵站行過黎幾方便~幾分鐘就到
我地叫左個$198任食套餐,
野飲都係任拎ga (酒精除外),
首先就去雪櫃拎左呢2罐~
所以第2 round就小辣~ 更加香更加惹味!
一開始雞係生既, 分幾次要炒熟佢,
見到係雞脾肉就知真材實料, 加上雞肉又滑又大大舊,
食完1 round唔夠, 再叫多round,
第2 round甚至比第1 round更好食更啖啖肉~
無叫錯, 小辣真係更加香口!!!
食完第2 round都大半飽了, 之後就轉火鍋喇~
拎埋d蔬菜類既料, 等唔好只係食肉肉肉..
唔少得丸喇 ~~
再加d醬汁~
疫情期間, 拎野食當然要戴番個口罩喇~
轉左火鍋之後, 就可以任叫肉片, 有豬肉同牛肉~
叫幾多都得ga!
唔止有肉, 仲要有海鮮 > <
真係抵到din, 唔怪之得之前d fd一直推介我黎呢度食laaa~~
有蝦有鮑包有帶子有蠔, 又甜又好味~
食到最後已經超飽,仲有糖水做個結尾, perfect呀!! <3
結論係,
真係超抵食, 下次會再同fd黎食, 一大班人一定食得更加開心arr