2024-02-23
IG睇到哩间餐厅提供海鲜火锅套餐,好吸引,咁快D试试啦。冬之锅物套餐,$398/位唔洗加一,包埋极上刺身七点盛,时令海鲜八点盛合,3款肉类拼盘,两款自家制滑,精选野菜盛合同主食甜品,超级丰富。不过哩个套餐要提早一日预定,walkin提供唔到。极上刺身七点盛,品种好丰富,有带子,牡丹虾,三文鱼同埋数款当季时令鱼。全部刺身大大件仲要厚切,食落好鲜甜,一D都唔似开胃前菜TIM。极上鲷鱼汤,用数款鲷鱼头同鱼骨煲制,饮落鱼汤好清甜,适合用来煮海鲜同埋蔬菜。时令海鲜八点盛合,哩个海鲜船睇到都开心,有龙虾,带子,蛏子,鲍鱼等。龙虾即叫即杀,食落劲鲜甜弹牙。鲍鱼送上来仲弹下弹下,落下鱼汤煮更加好味。食开重少少都唔洗惊,铺头会提供数款小料,可以搭配蒜蓉辣椒同海鲜一齐食。3款肉类拼盘,安格斯肉眼同西班牙豚肉最出色,两款都系肥瘦均匀,食落好嫩滑又有油脂香。自家制滑有两款,我同FD都钟意虾滑多D。虾滑加上鱼籽,食落虾味好重口感好丰富。精选野菜盛合,分量多到3-4个人都未必食得晒。萝卜,豆腐,水菜同汤底最夹,嗦晒汤底滋味,食落鲜味十足。食到最后,侍应仲会问我们拣稻庭乌冬或者米饭,都系套餐搭配。不过哩个套餐分量太
食到最后, 侍应仲会问我们拣稻庭乌冬或者米饭,都系套餐搭配。不过哩个套餐分量太大,我们都食唔落啦。海盐雪糕,雪糕都似自家制,口感介于雪糕同雪葩中间,少少海盐咸味更加衬托出牛奶甜味。