2023-01-21 87 浏览
钟意食川菜,边个话一定要去川菜料理餐厅,坊间很多川菜馆打正旗号主打川菜,一个菜闲闲地都百几蚊,宜家小柔同你讲,百几蚊可以够两个人撑台脚,而且味道仲一流夸啦啦,真系要试下啦。讲紧既就系小熊猫云吞,宜家已经开左好几间分店啦。今次就约左朋友来佐敦分店食个便饭,即使人头$100,都可以食到超豪气啊。首先$128 已经有个二人套餐,云吞就必选啦,一口一个的小云吞,皮薄肉多就系最出名的。另外就拣左伤心重庆酸辣粉,最喜欢里面的菜脯,系唔会知去佢秘制左咩,仲要超多花生劲好味。另外小食就手撕鸡,辣辣地超级开胃的,份量也是想不到的多。甜品就选啦口感烟韧的红糖糍粑,甜甜地我最爱吃了,仲有自家制熊猫凉粉同山楂红糖冰粉,吃完小辣吃冰粉解解辣,真的不错喔。另外还喝了这家的冷泡茶,茶味香又可以解渴,超级赞的搭配,好吃又划算,值得常来。
讲紧既就系小熊猫云吞,宜家已经开左好几间分店啦。
另外小食就手撕鸡,辣辣地超级开胃的,份量也是想不到的多。
2022-12-30