🇭🇰板神鉄板烧日本料理·大感谢祭•鉄板烧套餐$398呢间我之前已经同朋友仔黎食过㗎喇 佢近排星期一至五推出咗呢一个感谢祭铁板烧套餐 超级抵食😍😍😍佢系劲多海鲜 而且质素超好 我地食到超饱 超满足🥰不过因为佢其实铁板烧位置唔算话好多 我地今次都坐唔到铁板烧正前面 所以大家如果想食记住要尽快book🫢🤣🤣·大虾 l 南非鲍鱼 l 白鳕鱼 l 带子大家见唔见盆海鲜有几靓 师傅一攞出黎真系见到都觉得开心🥳佢个大虾系真系有女仔手臂咁长 超级大只 而且佢系肉质超弹牙 好鲜甜 好浓虾味🦐配埋佢上面个虾膏整嘅酱汁超惹味🤤🤤之后佢个南非鲍鱼都超级大只 口感好好 少少盐少少黑椒已经好好味 不过我自己觉得再点少少盐系更加升华到佢个味道😈之后佢个白鳕鱼又系做得超好 佢呢个真系劲肥美 系真系有摆入口化开嘅感觉 而且化得黎佢唔系成口油既 我自己好钟意😍😍最后个带子都大粒嘅 但系相对其他嚟讲我自己就觉得佢无咁特别 但系都甜既😙·日本产豚肉 l焦糖多士之后佢个套餐系可以拣豚肉同埋牛肉嘅 我地就因为呢几日食得太多牛 所以就拣咗豚肉 佢个豚肉系用一个好似生姜烧咁样嘅做法既 中间有啲焦糖化左既洋葱 所以食落都唔错 不过我自
🇭🇰板神鉄板烧日本料理
l 带子
带子
l焦糖多士
焦糖多士
之后佢个套餐系可以拣豚肉同埋牛肉嘅 我地就因为呢几日食得太多牛 所以就拣咗豚肉 佢个豚肉系用一个好似生姜烧咁样嘅做法既 中间有啲焦糖化左既洋葱 所以食落都唔错 不过我自己都系钟意海鲜多啲🐷🤣🤣之后最后师傅仲准备咗个超级邪恶嘅焦糖多士俾我哋 佢呢个系真系烧到个面好脆 而且甜甜地咁样都唔错 不过食完成餐铁板烧食呢个我就觉得有啲啲漏🫢🍞而且我哋原来以为呢个系甜品 点知原来唔系 之后仲有个tiramisu😂😂
l 季节野菜
季节野菜
l 渍物 l 面豉汤
面豉汤
炒饭方面佢呢个都令我超级惊喜 佢系加咗海量嘅红萝卜 洋葱 青葱 配埋啲烟肉粒口感好好 而且师傅主要系用烟肉本身既油 所以食落完全唔会肥腻 好啱我口味🍚之后啲蔬菜都唔错既 烧得几juicy 点少少佢个蒜蓉酱超夹🥕渍物 面豉汤 呢啲就正正常常啦😎😎
前菜 l 沙律 l 刺身三款
刺身三款
l 甜品
甜品
前菜方面就正正常常啦 佢个沙律上面系有啲水晶海草既 佢食落系由少少弹牙嘅 都几得意🌿刺身方面佢既三款左口鱼 深海池鱼 赤身都算新鲜嘅 不过就系淡味少少既🐟最后除左个焦糖多士仲有个tiramisu 佢呢个切得超靓 不过佢食落就系偏实少少嘅 似木糠布甸多啲🤣🤣但系整体嚟讲佢呢个套餐真系超级抵 我地食得超满足🤤
#rbyeat
#rby日本菜 #rby铁板烧