2020-12-03
朋友曾经介绍过呢间喺顶楼嘅餐厅,话好抵食,今日喺荃湾,就特登上去试吓😆呢度系一间半自助火锅餐厅,大部份食材、饮品、调味料自己出去攞,部份肉类同食物就请服务员落单😁叫咗$128嘅120分钟任食,包新鲜刺身拼盘一客(三文鱼、左口鱼裙边、希灵鱼、赤贝、北寄贝、蝾螺片)、泰式生虾配秘制酱汁、海鲜拼盘一客(蛏子、墨鱼,盲曹鱼片、虎虾),仲可以拣清汤、番茄汤、泡菜汤等等嘅汤唔使加钱,呢啲全部都系由店员拿到桌上;我就拣咗药膳肉骨茶汤底,要另加$78😁呢度食火锅仲包埋不同类型嘅炸串、炸物、同埋串烧,而串烧又有酱烧、盐烧、孜然烧,真系超多选择😆我都未试晒所有食物,就已经饱饱😋😆。一定要提吓我嘅肉骨茶汤底,非常浓郁美味,做汤底好正,食材加入去灼熟之后就已经几好味😋如果拣90分钟任食,更加只系需要$98(咁就唔包刺身拼盘),真系非常抵食,用某国嘅讲法:性价比好高😁😆。仲有,呢度嘅店员姐姐服务好好,抵赞👍