2019-11-26
新都城二期最近新开咗一间台式面店,晚饭时间都几多人食,咁啱今日有啲兴致,就入咗去试下!💡餐牌都系一啲台湾出名嘅面食,有牛肉面同干拌面,仲有一啲饺子添🥟 选择都几多,而且价钱唔贵。我拣咗基隆庙口面线,套餐包埋饺子十只以及可以加钱配台式饮品。饺子我选了原味水饺,饮品则是台湾茉香绿茶🌸 面线有肉丸作为配料,再加上了一点芫荽,卖相挺吸引。份量方面都够多,味道也不错,食落去唔咸。$48 面线包埋十只饺子真系好抵!🤤 入面系猪肉馅料,饺子皮食落去都烟银,唔系一咬就淋到散开哂个种。不过对我嚟讲份量真系有啲多,我谂五只都应该够食。饮品我加咗 $6 配台湾茉香绿茶。味道同出面台式饮品店买的一样,少少甜但好喝!💕 杯的图案也很可爱❤️附上家人点的原味锅贴,一样是猪肉馅料,煎到金黄色,食落去好香好脆!😙