2021-09-25 60 浏览
今日去铜锣湾苹果商场附近做嘢,辛辛苦苦做嘢梗系要揾啲嘢食慰劳下自己,见对面有间叫做「波士冰室」,之前都唔觉眼可能系最近新开,立即上OpenRice search下原来都有好几间,一于试吓先。睇咗一轮餐牌下午茶去到6:30仲赶得切,但系又惊唔够喉周围望望,「见到漩涡蛋包饭」套餐系列好吸引一于食埋佢。 沙嗲鲜牛肉滑蛋扒多士沙嗲鲜牛肉滑蛋扒多士,一嚟到真系有惊喜多士外层加上牛油煎脆表面,大量的沙嗲牛肉和沙嗲汁配上滑蛋,看见已经令人觉得很满足很有食欲,入口即时有爆汁的感觉,实在美味。吉列猪扒漩涡蛋包饭特别猪扒漩涡蛋包饭配咖喱汁,真系唔系讲笑件特别猪扒非常大件,足足有两部Pro Max咁大入口松脆嫩滑,漩涡蛋包饭外表非常吸引,木鱼铺面漩涡滑蛋,蛋和饭之间加上紫菜芝麻,再加上浓厚的咖喱汁估唔到冰室都有这样的质量,感觉超满足。冻奶茶食完梗系要饮杯冻奶茶,入口顺喉茶香奶滑作为结尾都真系几盏。

冻奶茶
食完梗系要饮杯冻奶茶,入口顺喉茶香奶滑作为结尾都真系几盏。

用餐时段
下午茶