2018-09-06 913 浏览
今次第二次黎Otto, set dinner餐牌系每隔一段时间会转上次头盘有带子刺身,超级大粒,而且非常鲜甜。但可惜今次无左带子刺身选择,所以拣左三文鱼海撒沙津。我欣赏佢每片生菜都有沙津酱,唔似得有d餐厅咁,有d菜就成pat酱,有d菜就乜都无。而朋友就叫左鸭肝,卖相就好靓好吸引,朋友话味道ok, 但得一粒太少,过唔到口瘾汤就拣左黑松露花胶炖汤,味道比相像中清,唔系饮完个咀会痴住左个种,虽然偏清但唔系加滚水沟出黎个种。而身为黑松露怪既我,对个汤表示满意,花胶都大块。推荐!小食系海龙皇带子,厨师轻轻煎熟左粒带子,都好味,但我个人觉得粒咁靓咁新鲜既带子都系做刺身正d,咁做法有d可惜因为上次小食系纸米卷鸭肝,食完感觉比较‘溜’,之后配个味道清新既青柠雪芭,第一次感受到咩叫互相辉映,相得益彰,完全系prefect match!但今次小食换左海龙皇带子,带唔出青柠雪芭既重要性,无左上次个种难忘感觉。主菜朋友叫左鹿儿岛A5和牛,我食左一片,生熟度同油份岩岩好,完全唔洗点汁/加海盐/芥辣都超好味,吞左仲有个余韵系到,齿颊留香呀!好推荐!我叫左纸包石锅海龙皇鲈鱼,汤底浓郁、鲜甜,个鱼滑溜同肥美,但得4片

我叫左纸包石锅海龙皇鲈鱼,汤底浓郁、鲜甜,个鱼滑溜同肥美,但得4片,如果可以多1,2片就好啦!但都推荐既

最后set包一杯野饮同甜品。我决定+$78试佢个72度朱古力蛋糕配黑松露雪糕。朱古力吊哂黑松露既味出黎,原来咁既配搭系咁夹架,正正正!好食到我想企起身拍掌。超超超推荐俾黑松露fans!

至于楼下环境比较光,适合想影相既朋友,而楼上环境比较暗,适合想要浪漫烛光晚餐既朋友。最后一提,待应态度友善亲切

所以我绝对会再黎

2018-09-06