2024-01-11 48 浏览
好耐冇出去食好西啦,系时候氹下自己啦。喺黑布街附近其实收埋好附小店都令人有惊喜,今晚就想食下日本嘢,见佢个门面好大,又几靓,一于试试佢。一嚟叫左个烧牛舌芯先,真系超好食,厚切但中间好嫩,好juicy。简简单单配左4款调味俾你拣,全部都系可以更加吊出牛肉嘅鲜味,超推荐。然后就食左个蓬松玉子,我一开始以为系玉子烧。但切开就知道原来系滑蛋,佢用左日本蛋做,所以好香蛋味,唔错。然后就叫左个申子新卷。好特别嘅系佢中间包嘅系炸鱼皮,超级脆卜卜,好好味好特别。面头嘅吞拿鱼,海胆同鱼子,好鲜,口感好丰富,呢个都系超推荐。然后叫左个锅物系广岛蚝锅,嚟到估锅都几精致。但估唔到佢锅仔细细,入面有6只咁大嘅广岛蚝,肥嘟嘟胀卜卜,唔错架。而佢个汤系乳白色,原本应该好鲜甜,但系佢呢个调味比较偏甜,如果可以以咸鲜为主会更好。最后叫左个烤甜薯做甜品,超级好味,个蕃薯本身甜,再加埋面头脆卜卜嘅焦甜,超级好味,又系极推荐。呢度唔系特别平,但系质素有保证,有佢嘅性价比喺度,唔错。
好耐冇出去食好西啦,系时候氹下自己啦。

然后就食左个蓬松玉子,我一开始以为系玉子烧。

然后叫左个锅物系广岛蚝锅,嚟到估锅都几精致。

呢度唔系特别平,但系质素有保证,有佢嘅性价比喺度,唔错。
2024-01-08