2024-10-02
朋友话想荃湾行下,因为个边都好多好野食,行经见到呢间格局中式嘅餐厅觉得好似几有特色又几靓就入去试下啦!麻辣口水鸡配白饭&时令鸡汤本人好爱麻辣,无辣不欢,见到麻辣口水鸡当然唔会放过啦,一上菜就见到佢放面嘅配料颜色比较浅色,以为会唔够香辣,点知食落系好好味好适合送饭!而口水鸡我就转左鸡脾肉,所以食落啖啖肉又新鲜,非常满意呀!时令鸡汤就系椰子鸡汤,饮落清甜!星马炸鸡饭好欣赏呢个咖哩汁,佢系偏辣而唔系偏甜嘅咖哩,好适合我同朋友嘅口味,而且炸鸡食落脆口,脆浆亦唔会过厚岩岩好,好有诚意!椰汁斑斓糕食完饭点小得饭后甜品,斑斓一上碟就系热辣,系新鲜蒸起嘅糕点,食落几软糯,唔会好甜,但如果重斑斓味就更佳,系好适合长者黎食嘅甜品。马来拉茶拉茶唔会死甜,有带茶香,如果爱好港式奶茶嘅朋友就应该会好钟意啦!
麻辣口水鸡配白饭&时令鸡汤
星马炸鸡饭