2018-07-27 1713 浏览
今晚我们喺屯门友爱邨做完嘢之后,我们谂起较早前喺安定邨H.A.N.D.S嘅「八户屋和食料理」食过觉得出品相当唔错,所以我们就决定再去食晚饭!我们叫咗海鲜杂锦沙律同之前嚟食嘅一样,将啲清爽嘅青瓜丝同沙律菜舖底,而面层就系多款唔同嘅刺身,再淋上啲和风沙律汁一齐食,真系好正同好夹呀!杂锦刺身拼盘系我们自己选择要边几款刺身堆砌而成,因店员话海胆同赤贝系今日送到,所以系非常新鲜,味道系极之鲜甜,海胆系超级软滑,而且啲鲜甜味仲有齿颊留香嘅感觉,真系超正呀!而赤贝就超爽滑脆身,油甘鱼有好芳香嘅鱼油香味,而且仲要系我们最钟意嘅厚切,所以口感相当丰富!赤贝寿司一上碟𠮶阵「就咁睇」个卖相就已经觉得同刺身嘅有好大嘅分别,兼知道唔系新鲜㗎,因色泽比较暗淡,味道亦唔系好够鲜味,呢样系令我们有啲失望!牛肉锅嘅牛肉肉质好松软,而且份量都几多,感觉都几抵食,但汤底嘅味道「麻麻地」,所以就扣咗啲分!炭烧蟹肉明太子玉子就不过不失,同以前食开嘅无太大嘅分别!八户龙皇卷嘅造型卖相好似一条龙咁,未食都已经觉得好吸引,寿司饭入面包著嘅系炸得好香口酥脆嘅虾天妇罗,而且炸粉亦唔会好厚身!
海胆系超级软滑,
而且啲鲜甜味仲有齿颊留香嘅感觉,真系超正呀!
而赤贝就超爽滑脆身,
油甘鱼有好芳香嘅鱼油香味,而且仲要系我们最钟意嘅厚切,
所以口感相当丰富!
兼知道唔系新鲜㗎,
因色泽比较暗淡,味道亦唔系好够鲜味,呢样系令我们有啲失望!
所以就扣咗啲分!
炭烧蟹肉明太子玉子就不过不失,同以前食开嘅无太大嘅分别!
八户龙皇卷嘅造型卖相好似一条龙咁,
海鲜杂锦沙律
赤贝寿司