2018-11-07 92 浏览
记得刚了开张时已经黎帮衬过一次,今晚Girls Talk就梗系要再食啦!睇睇Menu,除左我之前食既椰子鸡汤底仲有鸡煲同海鲜,我地就加$70要左个升级海鲜盘啦!我地叫左个「飘香椰子鸡汤」,当汤滚起时已经传黎一阵好香既椰子味!汤颜色是浓浓的奶白色,汤内有椰子肉,斩件乌鸡,等左大约10分钟,配料都黎啦,餐单上1-11号都系已经会跟埋架啦,当然唔少得丰富既海鲜盘啦!海鲜盘黎啦,鲍鱼好大只,而且一d都唔靭,扇贝仲好大只,仲带有少少海水味。美国桶蚝海水味好重,好鲜味,蚝肉好肥美,一咬好似必晒出黎咁。之后就到餐单上既配料,泰式排骨好好味,佢同一般排骨唔同味,仲夹集左d香茅香料味咁,而且一d都唔肥!猪颈肉已经切晒条状,用黎打边炉岩晒!餐仲有生菜包(以前系外面攞既),生菜包有d辣。泰国特色丸同自家制手打丸都好特别,要介绍下「泰式舔肉球」,个名都得意,其实都系肉丸黎,之但系整到粉红色咁,就好似猫咪个肉球咁!黑松露墨鱼丸几好食,本来墨鱼丸都无乜味,加上黑松露就好够味啦,熟左一咬阵黑松露味就飘出黎!安格斯靓肥牛真系无得输,完全系无乜白色脂肪肥肉架!牛味十足,而且好薄,滚两滚就熟晒了,建议唔好滚太耐,因为会老
海鲜盘黎啦,鲍鱼好大只,而且一d都唔靭,扇贝仲好大只,仲带有少少海水味。美国桶蚝海水味好重,好鲜味,蚝肉好肥美,一咬好似必晒出黎咁。之后就到餐单上既配料,泰式排骨好好味,佢同一般排骨唔同味,仲夹集左d香茅香料味咁,而且一d都唔肥!猪颈肉已经切晒条状,用黎打边炉岩晒!餐仲有生菜包(以前系外面攞既),生菜包有d辣。泰国特色丸同自家制手打丸都好特别,要介绍下「泰式舔肉球」,个名都得意,其实都系肉丸黎,之但系整到粉红色咁,就好似猫咪个肉球咁!黑松露墨鱼丸几好食,本来墨鱼丸都无乜味,加上黑松露就好够味啦,熟左一咬阵黑松露味就飘出黎!安格斯靓肥牛真系无得输,完全系无乜白色脂肪肥肉架!牛味十足,而且好薄,滚两滚就熟晒了,建议唔好滚太耐,因为会老左。肉质比较嫩滑!

外面既野食完全唔同左啦,以前有d熟食,宜家都include晒落个套餐度,唔使自己拎~反而多左好多糕点,我地拎左件千层糕试下,好烟韧,而且仲有少少斑兰味,本来仲有凉粉,但系太饱了,食唔落啦!