2021-10-01 100 浏览
虽然踏入左10月,但系天气都仲系好闷热,成日都冇乜胃口,今次就约埋朋友一齐去食啲辣野,出返身汗,开下胃!记得之前系新墟有间比较正宗,又坐得舒服嘅川菜,就一于去呢度食装修比较怀旧,行啲古色古香嘅风格食物选择都好多,除咗有水煮,干锅,仲有鸡煲同烤鱼等等嘅选择,难为左有选择困难症嘅我🤣🤣净系拣食咩都拣咗好耐食川菜一定要食返个水煮系列,我哋今次就拣咗食水煮鱼,冇辣度选择,但系食落都唔算太刺激,非常香嘅花椒味,都系一般小辣左右嘅辣度有啲份量都好多,而且仲有好多薯粉,唔需要特别叫饭都可以孜然牛肉觉得最有惊喜,未入口已经闻到好香嘅味道,而且牛肉份量好多,蒜芯亦都炒得非常入味,下次来会encore四川担担面比一般食开嘅多一个麻辣香味,最适合食辣嘅人士,因为加咗辣,中和左花生酱嘅油腻,食晒成碗都唔觉得Heavy青瓜小食都几开胃,整体各样表现都唔错,性价比都几高,连埋饮品人均150左右,下次会试一试干锅同烤鱼
装修比较怀旧,行啲古色古香嘅风格

有啲份量都好多,而且仲有好多薯粉,唔需要特别叫饭都可以

• 水煮鱼
  • 孜然牛肉