2018-09-13 4725 浏览
第二次黎食,楼下门口好多人排队 (as usual),好彩朋友早左到攞位。上次同几个朋友散叫左d 几个小食同主菜,今次黎到就叫左份二人餐,虽然有啲贵,不过望落好丰富,睇到都流哂口水。一黎会先上6份唔同既小食,叫「六小钵」,特别记得「酸辣罗勒海岘」、「虎虾配芒果慕丝」、「蟹子日式冻豆腐」好好味,又开胃。然后就系蟹粥。平时食饭惯咗食十分浓口味嘅嘢,好少食粥,但系呢份粥当(正式)开餐前食,等个胃阵间易d开始消化,而且十分鲜甜,又多蟹肉😍😍登登登,跟著第一个重头就,「芝士蟹肉酿蟹盖」,好cheesy,再加埋面头嘅三文鱼子、白饭鱼干点缀口感 🤤🤤🤤跟著先开始食真主菜:「海鲜纸火锅」D 海鲜好新鲜、又大份,就连d菜都放得咁靓,岩哂IG打卡而且我第一次食纸火锅,好神奇,中间仲有只蟹脚压穿左张纸,侍应好专业,一听到少少声就会即刻过黎帮手处理,因为高温纸火锅张纸会少少敏感,所以如果有需要嘅话,侍应都会帮你换过个新嘅炉,完全唔使担心

蟹子日式冻豆腐

六小钵
蟹粥

跟著先开始食真主菜:「海鲜纸火锅
D 海鲜好新鲜、又大份,就连d菜都放得咁靓,岩哂IG打卡

蟹子日式冻豆腐
六小钵