2024-10-18
留意到希慎地库美食广场开咗间以日本米专门店做主题既新派日式料理餐厅 - 「禾日Inebi」餐厅主打多款日本米料理,包括: 寿司卷物,釜饭,烧饭团等, 仲有刺身寿司,卷物,天妇罗,烧物,串烧同丼饭可供选择.我地试咗: 刺身拼盘, 海鲜茶碗蒸, 日本季节野菜天妇罗, 软壳蟹蟹籽沙律, 日本免治鸡肉棒配日本鸡蛋, 北海道豚肉白葱串同季节野菌釜饭.刺身拼盘: 由吞拿鱼,油甘鱼,北海道帆立贝组成既刺身拼非常之高质, 生鱼片新鲜,值得推荐!前菜之一既海鲜茶碗蒸: 综合多种海鲜同鸡肉茶碗蒸, 口感细腻,味道清甜鲜美!软壳蟹蟹籽沙律: 蟹杍沙律配上新鲜炸起既软壳蟹: 软壳蟹香酥松脆, 配上沙律菜清爽可口味道均衡. 值得一试.日本季节野菜天妇罗: 使用当季新鲜蔬菜制作成天妇罗, 有唔同菇类, 甘薯, 南瓜等, 外酥内软,香气四溢.日本免治鸡肉棒配日本鸡蛋及北海道豚肉白葱串: 充满日式风味既串烧, 鸡肉棒搭配美味日本鸡蛋,口感丰富; 北海道豚肉串烤搭配白葱非常合衬,美味十足!季节野菌釜饭: 系以当季野菌入菜的釜饭, 香气扑鼻, 米饭Q弹可口,果然系禾日既招牌日本米, 口感无可挑剔!跟餐仲有日式清酒雪糕同泡
跟餐仲有日式清酒雪糕同泡芙, 为完美既一餐画龙点睛.