2020-06-24
我同屋企人够唔够都会去乐富行街食饭,今日行完一城超市见肚饿, 上次食过黄店西餐,蚝店,今次拣咗经典茶记瑞士茶餐厅食。呢度装修都几好十足香港旧式茶记咁。 阿基你讲依家都叫选择多除咗咁多唔同新名嘅茶餐同埋港式粉面饭, 仲有鸡煲食添。我哋选择咗二人套餐 “孖宝小炒王”,呢个餐包括两碗汤,中汤同埋罗宋汤。 𠮶度有12度送畀你拣客人可以拣两款, 另外有一碟虫草花上汤浸时蔬同埋两杯饮品 。中汤系粉葛汤呢个汤而家嚟讲好啱饮因为佢又去湿功能, 个汤有猪肉同埋红萝卜。 罗宋汤啲汤渣有好多而汤渣都非常入味 同埋偏杰身。主菜选择咗铁板蜜椒薯仔牛肉粒同埋芝士焗西兰花虾球。 两个主菜都色香味俱全, 铁板上面嘅食物keep住热同埋延长佢嘅新鲜度, 都有不少牛肉粒食乐肉粒都细嫩,薯仔够绵, 另外有不少青椒 balance番个邪恶感。芝士焗西兰花虾球,每碟都有五只大虾, 下面有新鲜西兰花 都比香炉焗咗嘅芝士铺满著。 令每幅西兰花都很香口, 送饭一流 。 饮品 都系茶记饮品例如杏仁霜, 朱古力咖啡及奶茶等等。 但如果你想饮红豆冰,冻柠7𠮶啲都只系另加五蚊咋, 好抵. 今晚依个餐,十分丰富其实三个人食加少少嘢,都够饱。
今晚依个餐,十分丰富其实三个人食加少少嘢,都够饱。