2015-12-11 2293 浏览
..........推介😚:弹弹 Cheese Ball 芝士波 👍👍👍👍👍(5分满分).........@Foodieyanyan试食 第二次被人邀请 万分高兴😚😚😚#Cheese#Ball#芝士波 :大爱#芝士 🍕🍕#cheese 控食左好多粒🙈一点都吾仔外皮的丸好弹牙😉弹阿弹入面的#Mozzarellacheese 咸度岩岩好 一口一粒 食吾停😂吾会话好似其他芝士咁过咸同无味 选得很好.........被逼分离 Filler Calamari 脆炸墨鱼仔👍👍 (5分满分).........#Filler#Calamari #脆炸墨鱼仔 :#墨鱼 :好弹牙 食落弹下弹下嫁🙈而且好易咬 婆婆都食到嫁😚可惜就有点太油 😯 同放得太耐 有皮同鱼仔分离的情况 好惨阿佢地😢 被逼分开😂明明几好食应该有4分 但因为有点太油 所以得2分😤努力建议:前菜太多油炸物 应该提供更多种类食物🙈口龙痛既客人米吾食得啰😣..........推介😚:弹弹 Golden Shrimp Ball 黄金虾球 👍👍👍👍(5分满分).........#Golden#Shrimp#Ball #黄金虾球 :#虾 🍤好弹牙哦

#Cheese#Ball#芝士波 :
大爱#芝士 🍕🍕#cheese 控食左好多粒🙈一点都吾仔
外皮的丸好弹牙😉弹阿弹

#Filler#Calamari #脆炸墨鱼仔 :
明明几好食应该有4分 但因为有点太油 所以得2分😤努力

#Golden#Shrimp#Ball #黄金虾球 :
#虾 🍤好弹牙哦 我发觉#帝盛 的食物水准吾错 都好#弹牙 辛苦晒所有#厨师 了😊
建议:可以比番酱汁客人点黎食🙈例如甜酸酱 虽然我系食圣诞大餐 吾系食泰国菜😂

..........
推介😚: 扒美国特级肉眼扒👍👍👍👍💓 (5分满分)
.........

#US#Beef of #RibEye#1855 Served with #BeefJus
#扒美国特级肉眼扒配牛肉浓汁 :
其实我都中意耐吾耐去食下#扒仔
虽然我系#淀粉 爱好者🙈
#肉眼扒 真心好食 肉质好淋😈熟得岩岩好 而牛排汁同扒好夹 大加分👍💓 原先叫waiter 帮手切 但切得吾断🙈但服务员哥哥人手不足 见佢地好辛苦 希望会增加人手啦 佢地服务好好嫁😙

..........
扒大虾及烧三文鱼柳配黑松露汁👍👍👍👍💓 (5分满分)
.........
#King#Prawn & #Fillet#Salmon Served with #BlackTruffle Sauce
#扒大虾及烧三文鱼柳配黑松露汁 :
#大虾 :入味😊🍤吾洗点汁都够味😊开埋边 极方便客人进食🙈因为我对于met虾真系无乜概念🙈 但外壳就够大啦 虾肉就太细😶
#三文鱼 :好大一条哦😚但我见到每个客人既size有好大分别 我期盼希望比我条系大鱼😂
好入味😚但就食吾出系#黑松露 我以前番工成日食#blacktruffle 正常d味浓到好易食到🙈
建议: 厨师叔叔 切三文鱼可以大小平均dd😝 黑松露可以落多小小 若果怕客人吾食 可以放酱另上😎

..........
圣诞火鸡及蜜糖烧火腿配金巴利汁👍 (5分满分)
.........
#Christmas#Turkey & #Honey#Glazed#Ham#圣诞火鸡 及 蜜糖烧火腿 配金巴利汁 :
#火鸡 :第一次食 原来系种一点味都无既食物😂😂😂😂吾怪得知妈妈一早叫我吾好期待火鸡会好食
#火腿 :烧得好好食 好淋身😉甜甜地又入味good 同火鸡好大对比 虽然都有个火字😂😃 建议 :火鸡的酱可以再多d浓d都吾怕 真心无味😢

..........
烧美国野鸡及烧带子配香草蒜蓉汁 👍👍👍(5分满分)
.........
#US#Game#Hen & #Roasted#Scallop Served with #GarlicHerbs Sauce
#烧美国野鸡及烧带子配香草蒜蓉汁 :
#烧鸡 :有点像我学校@hkpolyu#polyu#理工学校 的#烧春鸡 😂不过当然比较好吃啦
烧到外皮有小小chou系最正既😊 若有蜜糖更好
#带子 :都几大粒 好够味👍😝算鲜甜 不错

..........
推介😚: 保云稣?! 烧澳洲特级羊架 👍👍👍👍👍💓 (5分满分)
.........
#Australian#Rack of #Lamb#Provencal Style
#烧澳洲特级羊架#保云酥 :
到底保云稣系乜东东?!
教教大家 原来系#面包糠 的一种😚🙈
系米好醒呢 其实都系上网check 😛
#面包控 大爱有#面包 既野😂💓
我觉得好好食 而且好热 一点也不酥😈
不过我就吾怕稣既 肉质好淋😊烧得岩岩好 非常好

..........
推介😚: 圣诞果子面包 👍👍👍👍😛(5分满分)
#Christmas#Stollen
#圣诞果子面包 :
啦 你可能觉得 #面包 都系甜品咩?
外国人既世界就系咁特别嫁啦🙈
其实米姐系中国#寿包 系甜品咁😏
#果子面包#bread :
甜甜地 #面包控 觉得几好食👍食了4块😃😄 外国的圣诞大餐甜品类都系比较饱肚嫁!细食朋友要注意 对于我大胃王就无乜问题啦当然😎
建议: 大部分为饱足感重的甜品 可以增加其他#蛋糕 类型😇但都好好食

..........
激硬激硬 圣诞硬蛋糕👍👍👍(5分满分)
#Christmascake #蛋糕 :
依个#蛋糕 我都吾知系乜东东#cake 😢
我系menu揾吾番个名😢😂 真心#激硬 既 蛋糕😂😂
有个婆婆大叫 咁硬既😂😂😂我笑了
其实我觉得味道吾错嫁🙈👍因为我硬软都中意食 吾同蛋糕吾同食法妈😙😝 上层有小小#白朱古力 令成个蛋糕无咁干
下层的激硬蛋糕 好多味 劲硬身及厚重感🙈
我都几中意食完会饱既甜品 好过食风阿😂

..........
教大家历史 圣诞干果蛋糕 👍👍👍👍 (5分满分)
#Christmas#Stollen
#圣诞果子面包 :
啦啦啦 教大家 依个#面包 系#外国人#圣诞大餐 中必食的甜品🙈我几博学😂
源于#德国#German 的南部
吾知系米因为当地极冻 加上依个蛋糕系圣诞前各家各户都会一早整定 可以排过期都无事个d黎😂所以此蛋糕系激硬兼饱肚嫁
其实我就几中意既 不过大部分香港人吾欣赏🙈
果子劲多 增加口感加甜度
蛋糕位于#蛋糕#饼干#面包 三者之中 你地真系要试下😝

..........
推介😚: 心心眼 圣诞曲奇 👍👍👍👍👍😍 (5分满分)
#Christmas#Cookie#圣诞曲奇 :
女仔食甜品有2个胃系岩嫁😊😝
一个人每种类型各ko 3件 共12块😂
全部爆好食 好松化阿!!! 1.#圣诞树#Christmastree :👍👍👍👍👍💓
#抹茶 曲奇 适中浓味 我认为可以再多d#绿茶 粉
2.#姜饼人#gingerman :👍👍👍👍👍💓
#coffee 曲奇 好浓#咖啡 味 不错
3.#月亮#moon :👍👍👍👍
食吾出乜味😂
4.#星星#star :👍👍👍👍👍😍
应该系#姜饼 啦挂 好香姜味 上面有小小#白朱古力 中和下吾中意姜既人 好好食阿😍

..........
推介😚: 圣诞树头蛋糕 👍👍👍👍😚(5分满分)
#Christmas#Yule#LogCake
#圣诞树头蛋糕 :
简单黎讲 #树头蛋糕 = #朱古力瑞士卷 🙈
依个甜品得到最多好评👍
#chocolate#朱古力 :用上极浓 黑朱古力 正正子😍心心眼 一个人ko左6件😂😂反正有静 我吾太晒嫁
#瑞士卷 :劲松软 😛👍一般圣诞大餐既传统#甜品#蛋糕 都系比较硬既 依个就岩婆婆小朋友食
#马卡龙 :只有2小粒 好抢眼的颜色😛我食左蓝色 不过已淋😢但甜度适中

2015-12-01
庆祝纪念